'Temptations Sonny in overleg over eigen realityserie'

Temptations Sonny openhartig over waarom hij vroegtijdig de villa verliet 

“Ik raad niemand aan mee te doen aan dit programma.”
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Sonny

Temptation Island: Love or Leave verliep voor Sonny Lorenzo anders dan hij voor ogen had. Zijn relatie met Jaydi liep op de klippen en in de villa zat hij niet goed in zijn vel. In de aflevering van gisteren was dan ook te zien dat hij de villa vroegtijdig verlaat. Met Grazia vertelt Sonny openhartig over zijn vertrek.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Stoppen

“De gedachte dat ik ermee wilde stoppen, ging al een tijdje door me heen”, vertelt Sonny als we met hem bellen. “Ik heb erg onderschat hoe het is om 24/7 gefilmd te worden. Overal hangen camera’s en microfoons; geen enkele ademhaling is privé.”

Sonny trok het naar eigen zeggen niet meer om te proberen om vrolijk over te komen op beeld. “Mijn relatie was naar de klote, maar als je met iemand op date ging, werd wel weer van je verwacht dat je vrolijk was. Dat kon ik niet meer. Ik was helemaal gebroken."

“Ik wilde gewoon graag naar huis. Ik wilde mijn verdriet en gedachtes met mensen delen die je echt kunnen helpen en begrijpen. Ik had behoefte aan mijn vrienden en familie."

Naar huis

Sonny trok vervolgens aan de bel bij de productie. "Ik heb aangegeven dat ik me niet meer goed kon verwoorden, en dat mijn intenties verkeerd werden opgepakt in de villa”, vervolgt Sonny. “Ik zat er mentaal en fysiek doorheen en was mezelf niet meer. Het was gewoon tijd voor mij om naar huis te gaan.”

Als presentator Kaj aan Sonny vertelt dat hij naar huis mag, is de opluchting dan ook groot. "Je ziet me dan echt even breken. Ik was zo blij dat ik naar huis mocht gaan en mijn vrienden weer zou gaan zien."

Heftige periode

Hoewel Sonny de villa had verlaten, stonden de dagen die volgden voor hem nog helemaal in het teken van Temptation. “De eerste twee à drie dagen zat ik alleen in een hotel. Het was één grote chaos in mijn hoofd. Ik zat continu te denken aan wat ik on camera had gezegd. Ik was in een soort paniektoestand.”

“Toen ik thuiskwam, wilde ik mijn moeder en zus eindelijk vertellen door wat voor hel ik ben gegaan, maar de eerste paar dagen kon ik dat helemaal niet uitleggen. Er kwam niks uit me. Fysiek en emotioneel was ik mezelf niet meer. Het was een van de heftigste periodes uit mijn leven. Ik kon maar niet bevatten wat er allemaal was gebeurd. Ik raad dan ook niemand snel aan om mee te doen aan zo’n programma.”

Herpakken

Gelukkig wist Sonny – met hulp van anderen – deze negatieve periode achter zich te laten. “Ik heb ook met een psycholoog gepraat van wauw: wat is hier allemaal gebeurd? Ook hielp het om met familie en vrienden te praten.”

Bovendien zocht Sonny afleiding als hij zich terneergeslagen voelde. “Ik ging positieve muziek luisteren, hardlopen op het strand of probeerde gewoon weer positief te denken. Positief denken is echt mijn overlevingsmechanisme, maar ik had wel een paar weken nodig om te herstellen.”

Inmiddels voelt Sonny zich weer zichzelf en kijkt hij positief naar de toekomst. “Bij mij is het glas altijd halfvol. Toen was-ie wel even helemaal leeg, maar ik heb er snel weer water bij gegooid”, grapt Sonny. “Ik heb mezelf herpakt.”

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');