Zo zagen Prince Charmings Tommy en Dignum er vroeger uit

Prince Charmings Rick over waarom hij zich niet goed kon openstellen: ‘Ik miste bij Marvin een rauw randje’ 

"Ik ben normaal een heel open jongen."
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Prince Charmings Rick

Dat Prince Charmings Rick in de smaak viel bij felbegeerd vrijgezel Marvin, mag duidelijk zijn. Hij schopte het ver, maar veroverde uiteindelijk niet het hart van de prins. Zich volledig voor Marvin openstellen vond de Amsterdammer maar lastig en met Grazia praat hij daar openhartig over.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Openstellen

In Prince Charming komt meermaals aan bod dat deelnemer Rick zich wel meer mag openstellen. Marvin spreekt die wens uit en ook zus Yvonne drukt dat haar broer op het hart wanneer ze Rick tijdens de laatste aflevering via FaceTime spreekt. Toch stelde de vrijgezel zich niet compleet open en dat terwijl hij best een open jongen is, zo vertelt hij ons wanneer we met hem bellen.

“Ik ben over het algemeen best wel open, maar ik denk dat ik Marvin gewoon niet leuk genoeg vond om me zo open te stellen”, vermoedt Rick. De naderende finale bezorgde de vrijgezel dan ook wat stress. “Ik wist bijvoorbeeld dat Ferdi hem écht heel leuk vond en dat gevoel had ik niet. Ik ging mezelf misschien wel automatisch minder openstellen, om op die manier te laten zien dat ik toch niet zoveel interesse in hem had.”

Type

De kriebels die Marnix en Ferdi inmiddels voelden, misten bij Rick. Dat was deels praktisch – Marvin had een huis in Tegelen gekocht en Rick had zich net in Amsterdam gesetteld – en het had er deels mee te maken dat Marvin toch niet helemaal Ricks type was. “Bij Marvin miste ik toch wel een rauw randje.”

“Marvin kwam voor mij te rustig over. Ik miste iets onserieus, iets geks. Ik heb toch meer een outgoing persoon nodig.”

Niet toe aan een nieuwe relatie

Tijdens de laatste aflevering stelde Rick bovendien dat hij misschien nog niet toe is aan een nieuwe relatie en dat heeft er simpelweg mee te maken dat hij relatief gezien nog niet zo heel lang uit de kast is. “Marvin was eigenlijk op zijn veertiende al uit de kast en had veel relaties gehad en een wild leven geleid. Ik had dat nog niet echt meegemaakt. Daardoor realiseerde ik me ineens dat ik misschien toch even moest wachten met een relatie.”

Rick vermoedt dat het voor zijn ontwikkeling goed kan zijn om eerst met wat meer mannen te daten. “Zo kan ik zelf dingen ontdekken, mezelf beter leren kennen en ik kan er dan achter komen wat het beste bij me past voordat ik weer aan een relatie begin.”

Goed afgelopen

Al met al was het voor Rick geen grote domper dat hij de villa moest verlaten. “Volgens mij zit het niet in de aflevering, maar ik had dat eigenlijk al subtiel aangegeven. Ik had tegen Marvin gezegd: ‘Als je me wegstuurt, dan hoef je je daar niet slecht over te voelen'.”

Rick voelde zich daarom best opgelucht toen het hoge woord er bij Marvin uit was. “Ik vond het natuurlijk wel jammer dat het niet gelukt was, maar voor mij is het zo goed afgelopen.”

En hoewel Marvin dan niet zíjn prince charming bleek te zijn, bouwde hij wel een goede band op met 29-jarige uit Tegelen. “We hadden wel echt een goede klik. Ik kon diepgaande gesprekken met hem voeren, er was vertrouwen en hij luisterde goed. Maar hij was gewoon mijn type niet en daardoor werkte het uiteindelijk niet."

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');