doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Bridgertons Phoebe Dynevor is de dochter van déze bekende actrice

Dít weten we tot nu toe over het tweede seizoen van Bridgerton

Waar zal Lady Whistledown in het tweede seizoen over schrijven?
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Bridgerton hoofdbeeld season 2

Bridgerton is de nieuwste hitserie van Netflix. Niet zo gek dat het erop lijkt dat een tweede seizoen in aantocht is. Alles wat je wil weten over het tweede deel hebben we dan ook voor je op een rijtje gezet:

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Bridgerton

Shonda Rhimes zette Bridgerton op de kaart door Julia Quinns haar populaire boekenreeks te verfilmen en dát was een regelrechte hit. Het verhaal speelt zich af in 1813 in Londen en vult zich met stomende romances, blitse kleerkasten en provocerende schandalen. Heerlijk wegdromen dus. But what about seizoen twee?

Seizoen 2

Nadat Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) en haar man Simon, de hertog van Hastings (Regé-Jean Page) een kind verwelkomen aan het einde van aflevering 8, verschijnt er een bij in hun raam. De lezers van Julia Quinn weten dat het een knipoog is naar de overleden Bridgerton-patriarch, Edmund, die stierf aan een allergische reactie van een bijensteek en zijn vrouw Violet en hun kinderen achterliet.

Het verhaal van zijn overlijden wordt onthuld in de proloog van de tweede Bridgerton-roman, The Viscount Who Loved Me, die zich richt op het oudste kind, Anthony. Anthony (gespeeld door Jonathan Bailey) ontwikkelt een angst voor bijen als gevolg van de vroegtijdige dood van zijn vader. "Omdat het eerste seizoen van Bridgerton losjes gefocust was op het eerste boek in de serie, The Duke and I, is het mogelijk dat het tweede seizoen zich zou concentreren op het vervolg, waardoor het dieper in Anthony's leven zou duiken."

Verhaallijn

Toen producent Chris van Dusen werd gevraagd naar het voortzetten van Bridgerton na het eerste seizoen, zei hij tegen The Wrap: "Het is op dit moment misschien te vroeg om erover te praten. Ik heb een plan en een visie in mijn hoofd op succes."

Hij voegde eraan toe: "Het eerste seizoen ging over Daphne en haar liefdesverhaal met Simon. De acht Bridgerton-boeken behandelen steeds een andere broer of zus van de familie. Ik vind het heerlijk om verhalen en romances te ontdekken voor elke broer of zus van Bridgerton." Ook vertelde de producent dat hij na het filmen van seizoen twee, het liefst nog zes meer wil laten filmen. Dat belooft wat!

De cast van Bridgerton is indrukwekkend, dat mag gezegd worden. Voor het tweede seizoen is er dan ook waarschijnlijk geen nieuwe castingronde nodig.

Datum

Mocht Netflix binnenkort officieel bevestigen dat Bridgerton een tweede seizoen krijgt, dan lijkt het erop dat fans alsnog even moeten wachten op een vervolg. Zo vertelt Phoebe dat het door de pandemie waarschijnlijk nog wel even duurt voor de opnames van Bridgerton van start gaan.

“Ik kan me niet voorstellen hoe het mogelijk is om onder deze omstandigheden te filmen”, deelt de actrice met Deadline. “Er zijn zoveel figuranten en zoveel crewleden, en het is een behoorlijk intieme serie. Ik zou niet weten hoe we volgens de COVID-regels kunnen filmen.” Hmmm...

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');