doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Trend alert: de H&M jurk die iedereen nu wil hebben

H&M lanceert dromerige designercollectie met Simone Rocha

Voor op de wishlist!
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Simone Rocha x H&M

H&M komt opnieuw met een indrukwekkende samenwerking. Dit keer slaat de Zweedse modeketen de handen ineen met de Ierse modeontwerpster Simone Rocha.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Simone Rocha x H&M

Het is voor het eerst in Simone’s carrière dat ze niet alleen dameskleding ontwerpt, maar zich ook waagt aan het maken van heren- en kinderkleding. Met de collectie nodigen H&M en Simone je uit om de dromerige wereld van de ontwerpster te betreden.

Simone toont in haar werk graag haar cultureel diverse achtergrond. Niet zo gek dat ze zich – mede dankzij haar Chinese roots – liet inspireren door tradities en ambachten uit Hong Kong en elementen uit de kunstgeschiedenis. Grote kans dat Simone’s kenmerkende elementen als parelversieringen, wilde bloemen en in het oog springende strikken terug te zien zijn in de Simone Rocha x H&M-collectie. Voor deze bijzondere collectie dook de modeontwerpster daarnaast in haar eigen archief om haar favorieten te bekijken en gaf ze deze voor H&M een moderne twist.

Eerbetoon

“Elk item in deze collectie is het resultaat van jarenlang werk en zorgvuldig onderzoek, en is daarom echt uniek. Deze samenwerking geeft een nieuw publiek de mogelijkheid om zo’n bijzonder stuk designgeschiedenis te bezitten”, belooft H&M. Ook Simone herself is onder de indruk van de samenwerking.

“Dit is echt een eerbetoon aan mijn kenmerkende stijl en de invloeden die mij hebben gevormd. Als ontwerper en als klant ben ik een groot fan van de eerdere samenwerkingen van H&M. De collecties met Margiela, Alber Elbaz, Comme des Garcons – het is zo'n geweldige lijst van namen en ik ben er trots op om nu aan dit rijtje te worden toegevoegd”, deelt de Ierse designer.

Simone Rocha x H&M is vanaf 11 maart beschikbaar. Bekijk hieronder alvast de eerste beelden van de collectie.

Adwoa Aboah en Kesewa Aboah
Daisy Edgar-Jones
Kindercollectie
Mannencollectie
Tess Mc Millan
Simone Rocha