On trend en betaalbaar: interieuritems shop je bij déze webshop

Zien: dít wil jij aan je muren hebben in 2021

Interior junkies opgelet!
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
woondecoratie

Ben je alweer even in de weer met het veranderen van je inrichting voor het nieuwe jaar? Je bent niet de enige. Het is een van dé manieren om het jaar goed te kunnen beginnen. Oude meubels eruit, nieuwe dingen erin en genieten maar! Vergeet hierbij niet om ook eens naar je muren te kijken. Dit zijn namelijk de muurtrends van 2021: van reproducties van fantastische kunstwerken tot aan rotan schalen aan je muur.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Welke kleuren zien we terug in 2021?

Een van de beste manieren om een nieuw jaar te beginnen is met een nieuwe kleur aan de muur. Je zult zien hoe ‘nieuw’ een ruimte op die manier kan aanvoelen. Dat gevoel is wel een beetje te vergelijken met wanneer je zelf een nieuw kleurtje in je haar doet: een nieuw begin, een frisse start.

In 2021 staat er in ieder geval één kleur centraal: Brave Ground is uitgeroepen tot kleur van het jaar door Flexa. Deze neutrale doch warme kleur is ideaal voor je slaapkamer, woonkamer en thuiswerkplek. Je combineert de kleur van het jaar ook nog eens goed met andere woontrends, zoals het gebruik van bamboe en rotan. Natuurlijke materialen zijn namelijk ook in 2021 nog helemaal dé trend, dus die kun je gewoon nog minstens een jaar gebruiken.

Vind je Brave Ground toch iets te rustig? No worries: andere kleuren die perfect staan aan je muur zijn pastelkleuren zoals oudroze en pastelgroen en diverse tinten donkerblauw. Met donkerblauw kun je weer op een heel andere manier experimenteren dan met de andere kleuren. Combineer het met gouden details en donkergroene tinten en je krijgt een heel aards geheel.

Reproducties van oude schilders aan je muur

Aan een mooi geschilderde muur moet natuurlijk ook wat wanddecoratie. Iets wat we vorig jaar al zagen maar dit jaar nog meer gaan zien zijn schilderijen oude meesters. Dat zijn reproducties van schilderijen van bekende kunstenaars zoals Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh en Claude Monet. Het grote voordeel van deze trend is dat er vrijwel voor iedere smaak wel een schilderij te vinden is. Dat komt omdat iedere schilder een compleet eigen stijl heeft. De één schildert heel abstract terwijl de ander heel levendige beelden maakt.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een reproductie van Het Melkmeisje aan de muur? Of van een mooi schilderij met bloemen, zoals de Amandelbloesem van Vincent van Gogh? Kijk goed naar de kleuren in de schilderijen en naar de kleuren in je woonkamer, slaapkamer of thuiskantoor. Mix en match op de juiste manier en je krijgt echt een gouden combinatie! Onze tip? Eigenlijk is het het leukst om voor een schilderij te gaan dat niet zó bekend is als bijvoorbeeld De Nachtwacht. Waarom? Heel simpel: de kans is groter dat je exact dat schilderij niet snel bij iemand anders aan de muur ziet hangen.

Reproducties van oude schilders aan je muur.

Ronde behangvlakken en bamboe schalen

Misschien ken je deze muurtrend al van de woontrends van 2021: ronde bamboe, rotan en rieten schalen en manden die ineens massaal aan de muur werden gehangen. Hierbij hebben we het niet over één schaal of onderzetter, maar over minstens drie en het liefst zelfs nog meer. Deze bijzondere woontrend lijkt overgewaaid te zijn uit Bali en Ibiza, waar men gek is op dergelijke boho-accessoires. Eerlijk is eerlijk: stiekem zijn wij ook hartstikke in love met deze wanddecoratietrend. Dat komt misschien wel omdat het op de een of andere manier direct een tropische vibe geeft – dat gevoel dat je je ergens op een onbewoond eiland bevindt en je je alleen druk hoeft te maken over welke cocktail je gaat drinken. Dat gevoel hebben we gemist!

Wanneer je niet zo weg bent van de bamboe- en rotantrend, maar het wel leuk vindt om ronde vormen aan de muur te hebben, kun je kiezen voor een zogeheten behangvlak. Dat is een rond stuk behang in een mooie kleur of een te gekke print. Dit soort vlakken zien we vaak terug op (room)witte muren zodat dat rondje er écht uitspringt. Ook hierbij kun je kiezen voor een print van een reproductie van een Nederlandse schilder of ga juist voor een andere vintage print, zoals een mooie bloemenprint. Met dit rondje kun je alle kanten op: gebruik het als echte wanddecoratie en plaats zo’n behangvlak boven of bij een kastje of ga juist voor een paar van die vlakken voor een stijlvol geheel.

Stijl- en sfeervol.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');