Hoe leuk: zo maak je van een oude bh een bralette

Die oude bh met dikke vulling? Daar maak je zó een chique bralette van

Lees ook

Heb jij ook nog een lade vol oude beha's die je alláng niet meer draagt? Dan is het tijd voor een nieuw lockdownprojectje. Op TikTok gaat er namelijk een trucje rond waarmee je je bh makkelijk omtovert tot een new and improved bralette.

Van bh naar bralette

Let's be honest: jij hebt toch ook in tijden geen échte bh meer gedragen? Eentje met paddings en al? No thanks. En dus liggen die kanten beha's maar een beetje te liggen in de kast, terwijl ze nog best mooi zijn. Zonder die dikke vulling, die je cup B omtovert tot double D's, blijft er een chique en sexy bralette over.

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een schaar, tien minuutjes van je tijd en de nodige precisie. Enne, een kanten bh met vulling natuurlijk. Op TikTok is dit projectje een ware hit, en wij snappen wel waarom. Alle bralettes zien er zo cute uit!

Link tool: post not found

Zo doe je dat

Heb je een geschikte beha gevonden in je kledingkast? Kijk dan als eerst of er aan de bovenkant een kleine naad te vinden is die het kanten stofje van de vulling scheidt. Knip deze draad dan voorzichtig door en verwijder de vulling.

Als je bh niet zo'n naadje heeft, maak je gewoon een gat in het midden van de padding en knip je deze er zo veel mogelijk uit. Be careful dat je niet per ongeluk in het kanten stofje knipt. Voor de randjes kun je het beste een fijn nagelschaartje gebruiken, om zo dicht mogelijk bij de randjes de stof af te knippen en de kanten voering niet te beschadigen. Et voilà: zo heb je je eigen bralette gemaakt!

Zonder beugel

Draag jij liever bralettes zonder beugel? Ook die kun je er makkelijk uithalen, zo laten enkele TikTokkers zien. Knip hiervoor de uiteindes van de stof rondom de beugel af. Zo kun je de beugel er makkelijk uithalen. Wel zo comfy tijdens deze lockdown.

Benieuwd hoe dit TikTok-trucje eruitziet? Bekijk hieronder enkele voorbeelden:

@lila.gellerr

go cut ur bras!!!!

♬ Jenny x WAP x Tap In x Upside Down – carneyval

@karli_killa

Y’all have to try this ##bralette ##thriftflips ##diy ##upcycle ##fashion ##diyfashion

♬ Chun Swaee ITSBARBIEBETCH – Ava 🥀

@millw123

Reply to @matt_amma #bralettechallenge #hack #bralettes #bratobralette #bra #lingerie

♬ Drivers License by Olivia Rodrigo – nickie j

Bron: TikTok | Beeld: Unsplash | Video: TikTok

Laatste nieuws

Zie ook