Love it: deze 10 Nederlandse modemerken wil je in je kast hebben

Shoppen maar!

Ben jij een enorme shopaholic? Vind je het heerlijk om simpelweg rond te neuzen of winkel jij juist wanneer je gestrest bent? Wat de reden ook is: je hoeft niet ver te zoeken om in de meest stijlvolle looks rond te lopen. Nederland kent namelijk een aantal te gekke merken van eigen bodem met collecties waar jij binnen no time in kunt shinen. Wij leggen je uit waar je het beste kunt shoppen.

Waarom Nederlandse modemerken shoppen?

Tegenwoordig kun je bij heel wat webshops online winkelen. Daarmee wordt shoppen bij een buitenlands merk nóg eenvoudiger dan het ooit was. Stradivarius, Bershka en Zara zijn een paar van die buitenlandse fashionmerken waar Nederlandse vrouwen graag winkelen. Dat is niet zo gek, want daar vind je vaak betaalbare mode die ook nog eens on trend is. Via Google vind je gemakkelijk een kortingscode voor Stradivarius; iets wat je ook regelmatig kunt vinden voor de andere bovenstaande winkels. Hoe handig en snel je ook bij zo’n buitenlands merk kunt shoppen – het is goed om te weten dat er ook Nederlandse merken en winkels zijn waar je ook vaak met korting kunt winkelen.

Sterker nog: je hebt veel keuze wanneer het gaat om Nederlandse modemerken! Het grootste voordeel is namelijk dat dergelijke merken ondanks hun exclusiviteit wel beschikbaar zijn. Je shopt het namelijk gewoon in eigen land. Het exclusieve karakter ligt vooral bij de minder bekende Nederlandse modemerken: van alle Nederlandse modemerken zijn er namelijk heel wat te vinden die een kleine, exclusieve lijn hebben ontworpen. Dat betekent dat jij een van de enige mensen bent die in zo’n modieus item rond mag lopen. Fancy!

Bekende Nederlandse modemerken

Natuurlijk zijn er naast de exclusieve merken heel wat Nederlandse modemerken die je wél kent, maar waarvan je niet wist dat ze uit Nederland kwamen. Wist jij bijvoorbeeld dat Hunkemöller een écht Hollands merk is? Zij staan bekend om de vele kwalitatieve pyjama’s, lingerie en andere bodyfashion items. Andere hele populaire Nederlandse merken waarvan je echt een item in je kast wilt hebben, zijn onder andere:

BALR.: een sportieve merk met comfy hoodies, shirts en zelfs jurkjes. Kleding van BALR. is vooral ideaal om thuis in te chillen en om je favoriete serie in te bingen.

Scotch & Soda: dit is zo’n merk waarvan je misschien niet wist dat het van Nederlandse bodem is. Scotch & Soda is opgericht in 1985 en heeft hele fijne collectie met dameskleding onder de noemer Maison Scotch.

G-Star Raw: ook G-Star Raw mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje met Nederlandse modemerken. G-Star Raw ken je natuurlijk sinds 1989 van de stoere jeans; inmiddels heeft het merk heel wat andere te gekke items die niet mogen ontbreken in je garderobe.

Kings of Indigo: voor je nieuwe favoriete basics ga je naar Kings of Indigo. Dit Nederlandse merk is volledig duurzaam waardoor je al je basics kunt vervangen met een groen en betaalbaar alternatief.

Minder bekende Nederlandse modemerken

Naast bovenstaande Nederlandse modemerken zijn er ook minder bekende merken waar je graag je maandsalaris aan uit wil geven. Een van die merken is CAES, een uniek Nederlands merk dat in 2019 is opgericht. CAES is anders dan andere merken; hierbij gaat het namelijk niet om hoe trendy een item is. Ook bij dit merk wordt er gefocust op de duurzaamheid van een kledingstuk: het gaat om de houdbaarheidsdatum van een item, zodat je deze trui of broek in ieder seizoen kunt dragen. Dat geldt ook voor de collecties van LILAY YUZGULEN: hier wordt stijl gecombineerd met bijzondere details, optimaal gebruiksgemak en duurzaamheid. Andere Nederlandse modemerken die je misschien nog niet kent, maar zeker de moeite waard zijn, zijn onder andere:

BY10OAK: een fantastisch sieradenmerk met handgemaakte sieraden door twee vriendinnen uit Amsterdam. De sieraden zijn geïnspireerd op de Big Apple en zijn daarom een hele goede opvallende aanvulling op je look.

Bonne Amsterdam: weer zo’n fijn (mode)merk uit Amsterdam. Bonne Amsterdam is opgericht met het doel om collecties te creëren voor iedereen; ongeacht de sekse, leeftijd of de gelegenheid. Inmiddels scoor je hier een te gek tweedelig pak in de maten XXXS tot en met XXL. Een musthave!

Anecdote: wanneer je op zoek bent naar duurzame Nederlandse modemerken met écht kwalitatieve kleding dan zit je bij Anecdote op de juiste plek. Oprichtster Jetteke van der Wyck – van Beuningen haalt haar inspiratie uit de natuur, haar reizen over de hele wereld en diverse culturen en gewoonten. Dat is terug te zien in haar diverse collecties met trendy kleding.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws