Prince Charmings Tim blikt terug op exit: ‘Ik dacht dat ik wel door zou gaan’

"Ik ben niet de persoon die iemand op z’n bek pakt na de eerste date."

Zijn deelname aan Prince Charming zat er helaas na de zesde aflevering al op. En dat terwijl de knappe Tim een steamy foto van Marvin op zijn nachtkastje vond. Of Tim zijn exit had verwacht? In gesprek met Grazia vertelt hij er alles over.

Onverwachts

We bellen met de allervriendelijkste Tim uit Amsterdam. De personal trainer maakt het naar eigen zeggen goed en is druk bezig met zijn work life. De knappe Tim werd via Instagram benaderd om deel te nemen aan het programma. “Hier heb ik geen moment over getwijfeld’, vertelt hij openhartig. “Ik ben al vier jaar single. In de gayscene is het lastig om een partner tegen te komen. Iedereen gaat maar met elkaar, en ik vind dat maar niks. Ik wil vastigheid.”

“Daarnaast wil ik aan de wereld laten zien dat de gayscene supernormaal is. Ik heb in mijn verleden nare dingen meegemaakt. Hierom wilde ik echt laten zien: ‘F*ck jullie, ik sta hier gewoon’. Daar heb ik tot nu toe al zoveel positieve reacties op gekregen.”

Foto op nachtkastje

Tim kreeg als enige deelnemer een foto van Marvin op zijn nachtkastje, maar toch moest de personal trainer diezelfde avond nog naar huis. Dit zorgde niet alleen bij de kijkers thuis voor mixed feelings, maar ook bij Tim. “Je weet natuurlijk niet hoe de dates bij de anderen verliepen, omdat niet iedereen alles eerlijk vertelde”, begint hij. “Marnix en Rick waren niet mega enthousiast over hun dates, en ik dacht: ‘Mijn date was wél echt superleuk’, hierom dacht ik dat ik wel door zou gaan”, gaat Tim verder.

“Ik vond Marvin oprecht een superleuke jongen, maar mijn probleem is dat ik dat niet uit. Ik ben niet de persoon die iemand op z’n bek pakt na de eerste date”, lacht Tim. “Ik heb Marvin daarin heel onzeker gemaakt. Toen ik hem na de uitzendingen daarover sprak, gaf hij aan dat hij niet doorhad dat ik oprecht iets met hem wilde.”

Fysieke klik

Marvin gaf aan dat hij met Tim vooral een fysieke klik voelde. Iets wat Tim wel begrijpt, maar erg jammer vindt. “Wat hij zegt klopt, die emotionele klik ontbrak, omdat ik een enorme muur om mezelf heb gebouwd. Ik uit mijn gevoelens niet zomaar.”

En hoewel het programma nu eenmaal zo in elkaar steekt, vond Tim het maar wat lastig dat Marvin voor meerdere mannen tegelijk gevoelens kon krijgen. “Marvin had richting de finale bijna tegen iedere jongen gezegd: ‘Ik vind jou leuk'. Dat voelt zo onnatuurlijk, dus ik zet dan een stap terug, aangezien ik vind dat iets van twee kanten moet komen. Zo gaat het in het normale leven ook.”

Beeld: RTL

Laatste nieuws