Zoveel krijgen SATC-actrices per nieuwe aflevering

Dat is een aardig zakcentje!

Lees ook

Gisteren werden de rumours eindelijk bevestigd: er komt een vervolg op Sex and the City. Toch nog een beetje goed nieuws in 2021! Een goedkoop projectje is het niet voor de makers van de serie. Dit is namelijk hoeveel zij de actrices betalen om Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes en Charlotte York terug te laten keren op het televisiescherm.

‘And just like that…’

Via Instagram deelde Sarah Jessica Parker aka Carrie Bradshaw het heugelijke nieuws. “I couldn't help but wonder… where are they now?”, schrijft ze bij de video. Zo laat ze weten dat Sex and the City een nieuw hoofdstuk krijgt met als titel Sex and the City: And Just Like That.

Het vervolg op de wereldberoemde serie uit de jaren negentig volgt het lief en leed van de vriendinnen Carrie, Miranda en Charlotte nu ze de vijftig zijn gepasseerd. ‘Samantha’, de rol van actrice Kim Cattrall, keert helaas niet terug in de serie.

Ka-ching!

Aan het salaris zal het niet gelegen hebben, want actrices Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kristin Davis worden goed betaald om weer in hun iconische rollen te kruipen. Volgens meerdere bronnen van het blad Variety krijgen de SATC-sterren per aflevering 1 miljoen dollar op hun rekening gestort. Dat is omgerekend ruim 800.000 euro per aflevering. Aangezien we van tien afleveringen kunnen genieten, kunnen de actrices rekenen op zo’n 8 miljoen euro salaris voor deze klus in totaal. Ka-ching!

Hoewel wij achterovervallen van verbazing, is dit bedrag volgens Variety niet uniek in de televisiewereld. Ook andere Hollywood-sterren zoals Nicole Kidman, Reese Witherspoon en Jeff Bridges weten per aflevering van een goed bekeken serie zo’n 1 miljoen dollar binnen te slepen. Career switch, anyone?

Opnames

Een nieuw seizoen is dus bevestigd, maar de afleveringen laten nog even op zich wachten. Aan het einde van de aankomende lente zullen de opnames starten. We kunnen uiteindelijk tien afleveringen van dertig minuten verwachten. Love it.

And Just Like That… zal te zien zijn op HBO Max. De streamingdienst is dit jaar bezig met meerdere ‘reboots’ van populaire series. Zo zijn er ook vervolgen op True Blood en Gossip Girl in de maak. Wanneer precies we de goed betaalde SATC-actrices weer zullen zien schitteren, is nog niet bekend.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Brunopress | Video: Instagram

Laatste nieuws

Zie ook