‘Lockdown wordt met drie weken verlengd’

Dat wordt nog even niet shoppen en uit eten.

Binnenkort weer shoppen of uit eten zit er nog even niet in. De huidige lockdown wordt namelijk hoogstwaarschijnlijk tot 9 februari verlengd, zo melden Haagse bronnen. Dat is dus drie weken langer dan was gepland. Dinsdagavond kunnen we weer een persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge verwachten.

Drie weken

Het is heel aannemelijk dat de harde lockdown met drie weken wordt verlengd. Afgelopen zondag kwamen de bewindslieden en hun adviseurs weer samen in het Catshuis om het over de coronamaatregelen te hebben. Ondanks de harde lockdown is het aantal dagelijkse coronabesmettingen nog steeds verontrustend hoog. Ook de druk op de zorg neemt niet voldoende af.

Een langere lockdown lijkt dan ook onvermijdelijk. Wel wordt er gekeken of de basisscholen hun deuren eerder mogen openen. Wanneer dat precies zal zijn, is nog niet bekend. Er wordt nog onderzocht wat de gevolgen zijn van de Britse variant van het coronavirus voor kinderen van de basisschoolleeftijd.

Meer steun

Het kabinet wil het steunpakket voor bedrijven uitbreiden. De extra steun is bedoeld om zoveel mogelijk ondernemers door de lockdown heen te helpen. De horeca, kappers, theaters, bioscopen, musea, sportscholen en niet-essentiële winkels moeten immers nog langer gesloten blijven.

Vanwege de aanhoudend hoge besmettingscijfers zit een versoepeling van de coronamaatregelen er nu niet in. Een aanscherping wordt deze week echter niet verwacht. Wel kan dit nog op tafel komen als de daling van het aantal besmettingen niet voldoende doorzet. We moeten dan bijvoorbeeld denken aan een verdere beperking van de groepsgrootte. Ai…

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws