doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Alastair over deelname aan Prince Charming: 'Ik hoopte stiekem dat Marvin geen match voor mij was'

Prince Charmings Dignum blikt terug op deelname: ‘Ik vind het jammer dat Marvin niet meer openminded is geweest'

De 31-jarige vindt dat Marvin zich te veel vasthield aan een bepaald type jongen.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Prince Charmings Dignum blikt terug op deelname: ‘Ik vind het jammer dat Marvin niet meer openminded is geweest'

Prince Charmings Dignum en Marvin bleken geen match voor elkaar te zijn en tijdens de stropdassenceremonie zien we Dignum het zonovergoten Sicilië verlaten. Met Grazia blikt de make-upartist terug op zijn deelname aan het programma.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Deelname

Via een berichtje op Instagram werd make-upartist Dignum benaderd met de vraag of hij mee wilde doen aan een datingshow à la The Bachelorette, maar dan voor mannen die op mannen vallen. Veel over dé prince lieten de makers echter niet los. “Ik was heel erg benieuwd wie in vre-des-naam dan Prince Charming zou zijn”, vertelt Dignum aan Grazia.

Het was voor de kandidaten maar gissen om wiens hart ze zouden strijden. “Het zou een bekende, maar ook een onbekende Nederlander kunnen zijn. Het leek me heel leuk om mee te doen aan een tv-programma en ik stond ook echt open om een leuke man te ontmoeten, maar als het een Gerard Joling of Gordon zou zijn, dan had ik dat niet leuk gevonden.”

Daten met de Prince

Tot Dignums grote opluchting was het geen Geer of Goor die hij in de villa aantrof, maar een aantrekkelijke ruiter uit Tegelen. Toch zaten veel romantische dates er niet in. “Ik heb jammer genoeg bijna geen enkel één-op-één-moment met Marvin gehad. De date die ik had vond plaats omdat Alastair me had gekozen om mee te gaan en daarna was het eigenlijk gewoon klaar. Ik was daar wel heel zuur over. Ik hoopte er een leuke man aan over te houden, maar voor mijn gevoel kreeg ik daar de kans niet voor.”

Dignum heeft dan ook het idee dat Marvin zich vasthield aan een bepaald type dat hij voor ogen had. “Tijdens de eerste aflevering van het programma zei hij: ‘Ik val op blauwe ogen’. Hij is gewoon heel duidelijk over op welk type hij valt en ik pas niet in dat boxje. Marvin had in mijn ogen meer openminded kunnen zijn naar verschillende type jongens toe. Ik heb ook een lijstje met wat ik leuk vind, maar als ik kijk naar mijn relaties, naar de jongens op wie ik echt verliefd ben geworden, dan komt niets overeen met wat er op dat lijstje staat. Als je meedoet aan een programma als dit en je houdt vast aan een bepaald idee over hoe je vriend eruit moet zien, dan vind ik dat je daar niet alleen anderen mee te kort doet, maar misschien ook jezelf."

Tijdens de stropdassenceremonie stelde Marvin dat hij een extra laagje bij Dignum miste, maar naar eigen zeggen zag Marvin alleen nog maar de buitenste laag van de uitgesproken vrijgezel. “Marvin heeft mij vooral gezien als die drukke, hysterische Dignum die overal een grapje van probeert te maken. De kant die Marvin nog niet heeft gezien is dat ik eigenlijk een heel gevoelige jongen ben. Je kunt met mij heel serieuze en zware gesprekken voeren. Ik probeer in oplossingen te denken en ben iemand die heel zorgzaam is, dat dingen die Marvin niet van mij heeft kunnen zien.”

Hechte vriendschappen

Desalniettemin kijkt Dignum erg positief terug op zijn tijd in Sicilië. “Ik deed wel mee met bepaalde verwachtingen en die verwachtingen zijn dubbel en dwars overtroffen. De sfeer was goed en de jongens die meededen waren leuk. Ik heb echt heel leuke nieuwe vrienden gemaakt met wie ik erg close ben geworden. Ferdi spreek ik bijna dagelijks en ook Vince, Joep en Alastair spreek ik nog steeds.”

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');