doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Sezer over de mannen van Prince Charming: ‘We zijn echt een familie geworden’

Prince Charmings Mitchell over vertrek: ‘Ik kon mezelf niet meer zijn in de villa’ 

"Ik vond het niet oprecht en fair meer.”
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Mitchell

Voor de 27-jarige Mitchell eindigde het Prince Charming-avontuur eerder dan hij had gehoopt. Hoewel de entertainer de felbegeerde vrijgezel Marvin wel zag zitten, besloot hij toch vroegtijdig de villa te verlaten.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Oprechtheid

Mitchell is een enthousiaste, opvallende man die al snel in het oog springt bij Marvin. De entertainer draagt het hart op de tong en heeft oprechtheid en eerlijkheid hoog in het vaandel. Wanneer hij twijfelt aan de oprechtheid van de deelname van een aantal kandidaten durft hij dat meteen uit te spreken. “Je doet toch alleen mee voor de volgers?”, vroeg Mitchell dan ook in de nieuwste aflevering van Prince Charming aan Dignum, als Dignum zijn frustratie uitspreekt over het feit dat hij nog niet op date is geweest met Marvin.

“Dat heb ik inderdaad gezegd”, vertelt Mitchell als we met hem bellen. “In de taxi op weg naar de yoga-groepsdate zei Dignum dat letterlijk. En ik vind dat je zulke opmerkingen ook voor de camera moet durven maken. Dan moet je mij vervolgens niet aanvallen en zeggen dat ík twee gezichten heb.”

Mitchell raakt vervolgens verstrikt in een verhitte discussie met Dignum, Ferdi en Rick. “Ik schrok daar wel van. In het echt was het gesprek misschien wel intenser dan werd uitgezonden.”

Naar huis

Het is niet de eerste keer dat Mitchell betrokken raakt bij een aanvaring in de villa; hij besluit dan ook dat het tijd wordt om de villa te verlaten. Hoewel die beslissing voor de kijker als een verrassing kwam, was het geen beslissing die Mitchell nam over één nacht ijs.

“Er was natuurlijk al het slaapprobleem”, licht Mitchell toe. Zo werd in de nieuwste aflevering al besproken dat Mitchell geen fijne plek had om te slapen. De entertainer sliep namelijk eerst op een kamer met Marcello, maar nadat Marcello zijn koffers had gepakt, moest er opnieuw een kamerindeling worden gemaakt: “En toen werd ik eigenlijk naar de woonkamer gebonjourd, omdat ik snurkte. Je slaapt dan in de woonkamer en je maakt korte nachten. Dat breekt je op een gegeven moment wel op.”

Bovendien had Mitchell sterk het idee dat een aantal kandidaten niet aan het programma meedeed voor de liefde. “De strijd om Marvin vond ik niet meer eerlijk op het moment dat mensen voor andere doeleindes, of met een dubbele agenda in het programma zitten. Daarom besloot ik de keus te maken om er mee te stoppen; het was het niet oprecht en fair meer.”

Zwarte schaap

Voordat Mitchell de villa verlaat, heeft hij nog een goed gesprek met Marvin. “Ik kijk goed op dit gesprek terug. Ik heb Marvin kunnen vertellen wat ik wilde zeggen.” Toch kon Prince Charming himself Mitchell niet overtuigen om te blijven. “Hij had nog voorgesteld om me eruit te stemmen bij de ceremonie, maar toen zei ik: dan doe ik dat echt alleen voor jou. Voor mij was het avontuur gewoon voorbij.”

Hoewel Mitchell het jammer vindt dat hij de villa vroegtijdig heeft verlaten, staat hij volledig achter zijn keuze. “Aan de ene kant had ik graag langer willen blijven; wellicht was ik nog heel ver gekomen. Maar ik heb de keus om te vertrekken met volle overtuiging gemaakt, omdat ik dicht bij mezelf wilde blijven. Ik merkte dat ik niet meer mezelf kon zijn in de villa. Ik was al het zwarte schaap van de villa en dan wordt ook nog elk moment door de kandidaten aangegrepen om me negatief neer te zetten; ik besloot eieren voor mijn geld te kiezen en eruit te gaan.”

Goed gevoel

Ondanks zijn vroegtijdige vertrek blikt Mitchell toch met veel plezier terug op zijn deelname aan Prince Charming. “Het is iets wat je nooit meer meemaakt. Ik kijk er vooral met een heel goed gevoel op terug en ik ging met een opgeheven hoofd naar huis.”

Enne, van kwaad bloed is er tussen Mitchell en de andere mannen overigens geen sprake. Zo spreekt hij alle Prince Charming-kandidaten nog steeds. "Natuurlijk heb je met de een meer dan met de ander, maar ik heb met iedereen nog contact." Ook is Mitchell binnenkort zelfs te gast bij Dignums talkvlog. “Ik heb Diggie daarvoor ook nog gesproken en we hebben het redelijk uitgepraat tussen ons. Binnenkort ben ik ook te zien bij Digging in with Diggie en dan praten we er verder over.”

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');