Influencer faket volledige vakantie op Bali

Reizen naar Cambodja in tijden van corona

Het is sinds enkele maanden weer mogelijk naar Cambodja te reizen, maar er gelden wel strenge voorwaarden. Het e-visum Cambodja wordt nog niet toegekend.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Cambodja

Cambodja heeft het coronavirus vergeleken met andere landen relatief goed onder controle. Volgens officiële cijfers zijn er nog geen personen aan Covid-19 overleden en het aantal besmettingen in het land ligt laag. Cambodja laat daarom als sinds half juni weer buitenlandse reizigers toe die een geldig visum hebben. Hiervoor gelden wel strenge voorwaarden.

Reizigers zijn sinds juni weer welkom in Cambodja

Cambodja was een van de eerste landen die weer buitenlandse reizigers toeliet. Sinds half juni worden weer reizigers in het land toegelaten. De grenzen met Vietnam en Thailand zijn wel nog steeds gesloten. Een reden voor de snelle opening van de grenzen is dat Cambodja het coronavirus goed in de greep heeft. Het land heeft tot nu toe weinig besmettingen met het coronavirus gemeld en er zijn nog geen personen aan de gevolgen van het virus overleden. Ook gelden in het land nog steeds maatregelen om de verspreiding van corona tegen te gaan. Nachtclubs, theaters, scholen en fitnessstudio’s zijn gesloten. De meeste winkels, horecagelegenheden en stranden zijn intussen wel weer geopend.

Strenge voorwaarden voor een reis naar Cambodja

Hoewel het sinds enkele maanden weer mogelijk is naar Cambodja te reizen, gelden er zeer strenge voorwaarden voor de reis. Alle reizigers moeten bij aankomst namelijk een borg ter hoogte van 2.000 Amerikaanse dollar betalen. Dit bedrag wordt gebruikt om eventuele kosten omtrent het coronavirus mee te dekken. Alle reizigers dienen daarnaast een doktersverklaring mee te nemen, die bevestigt dat de persoon negatief getest is op het virus. Deze verklaring moet maximaal 72 uur voor de datum van vertrek zijn gegeven. Tot slot is een reis- of zorgverzekering noodzakelijk, die een bedrag van tenminste 50.000 Amerikaanse dollar vergoedt. Alle reizigers moeten bij aankomst kunnen aantonen over deze verzekering te beschikken.

Daarnaast is een visum voor Cambodja nog steeds verplicht. Momenteel kan alleen met een fysiek visum gereisd worden dat door de ambassade van Cambodja is afgegeven. Elektronische visums worden op het moment niet afgegeven.

Quarantaineplicht na aankomst

Iedereen die in Cambodja aankomt moet verplicht veertien dagen in quarantaine. Of reizigers zelf in quarantaine mogen of in een aangewezen faciliteit in staatsquarantaine moeten hangt ervan af of er passagiers aan boord van dezelfde vlucht positief getest worden. Als alle passagiers negatief getest worden, mogen zij veertien dagen in zelfquarantaine doorbrengen. Als een van de medepassagiers positief op het virus getest wordt dienen alle passagiers in een aangewezen faciliteit in quarantaine te gaan. De kosten hiervoor kunnen oplopen tot zo’n 1.380 Amerikaanse dollar. Reizigers die zelf positief getest worden, worden direct naar een ziekenhuis gebracht.

E-visum wordt nog niet toegekend

Het elektronische visum Cambodja wordt momenteel niet door de immigratiedienst toegekend. Hoewel het inreisverbod voor buitenlandse reizigers is opgeheven wordt het e-visum nog niet toegekend. Het visum on arrival dat voor de coronacrisis nog bij aankomst op het vliegveld aangevraagd kon worden is ook niet meer beschikbaar. Reizigers dienen voor vertrek een fysiek visum bij de ambassade van Cambodja aan te vragen.

Het e-visum voor Cambodja kan wel alvast online aangevraagd worden. Aanvragen worden dan nog in de wacht gezet en direct in behandeling genomen zodra de immigratiedienst van Cambodja weer e-visums toekent. Bent u van plan om over enkele maanden naar Cambodja te reizen, dan kun je dus nu al een visumaanvraag online indienen.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');