Channah over fit worden na zwangerschap: ‘Voor Tiger woog ik 59,5 kilo’

Onlangs deelde Channah haar huidige gewicht al op Instagram. 

Lees ook

Een zwangerschap eist z’n tol van je lichaam. Temptations Channah Koerten weet dat als geen ander. De realityster beviel in twee jaar tijd van twee kinderen en met hulp van vriend Quentin Jarrett wil ze haar oude lichaam terugkrijgen.

Terug in shape

Op Instagram kondigde Channah enkele dagen geleden al aan dat ze de strijd tegen de zwangerschapskilo’s aan wil gaan. Voordat ze zwanger raakte van haar eerste kindje Tiger woog ze 59,5 kilo en twee weken na haar bevalling van Rumi zit ze op 79 kilo. In de nieuwste vlogserie Fit met Familie Koerten stelt ze een doel: ze wil 65 kilo wegen.

Niemand minder dan Quentin gaat zijn vriendin helpen met trainen en gezond eten. “Ik ga begeleid worden door Quentin, mijn eigen vriend. Dat is natuurlijk helemaal geen goed idee”, voorspelt Channah. “Dat wordt natuurlijk chaotisch, met ruzie.”

(Nog) geen motivatie

Dat Channah niet de makkelijkste is om te trainen wordt al snel duidelijk. “Sporten, gezond eten, daar heb ik gewoon geen zin in”, stelt ze. “Vooral in het sporten niet. Ik vind het gewoon niet leuk en zonde van mijn tijd. Ik ga liever met mijn kinderen naar de speeltuin.”

Ook het gezond eten ziet Channah niet zitten. “Met een eetschema hoeft hij niet aan te komen, want ik vind dat het leven ook nog een beetje leuk moet blijven, dus af en toe nog wat lekkers moet ook gewoon kunnen”, lacht Channah.

Deal

Quentin kent zijn vriendin langer dan vandaag en ziet in dat het lastig kan worden. “Het gaat met vallen en opstaan zijn.” Wel is hij vastbesloten om er samen doorheen te komen. “We moeten elkaar motiveren. Voor mij is het makkelijk, het is mijn lifestyle.”

Quentin maakt daarom een deal met Channah. Hij gaat acht weken lang voor haar koken om te voorkomen dat Channah de mist ingaat. Oftewel: veel eiwitten, veel koolhydraten voor energie en weinig vet.

Gekibbel

De twee beginnen dan wel met goede voornemens, maar kibbelen ook al veel. Zo neemt Quentin geen blad voor zijn mond wanneer het op Channahs huidige figuur aankomt, iets wat zij niet zo leuk vindt. “Ik ben gewoon nog geen twee weken geleden bevallen en je vraagt elke dag: ‘Wanneer ga je sporten? Ga je er nog wat aan doen?’ Het gaat er niet om wat jij wilt, het gaat erom wat ik wil.”

Quentin ziet ook in dat zijn vriendin het rustig aan moeten doen. “Haar lichaam is natuurlijk nog aan het herstellen”, erkent hij. Ook benadrukt hij dat hij Channah alsnog mooi vindt. “Als Chan haar doel niet haalt, ik ben de moeilijkste niet. Ze heeft al een mooi lichaam, vind ik. Alleen het kan allemaal wat strakker.”

Beeld: BrunoPress | Video: YouTube

Laatste nieuws

Zie ook