doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Donny Roelvink uit zijn frustratie op Instagram

Zanger Toon Mentink op 24-jarige leeftijd overleden

Toon Mentink kennen we onder andere van zijn deelname aan The Next Boy/Girl Band.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Toon Mentink

Toon Mentink, die we kennen van zijn deelname aan The Next Boy/Girl Band (2016) en The Voice of Holland (2017), is overleden op 24-jarige leeftijd. De jonge zanger is zelf uit het leven gestapt, schrijft zijn zus op social media.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Bijzondere band

Luca Gilliot, met wie Toon samen in de boyband 4U zat, deelt op Instagram een verdrietig bericht. “Het breekt mijn hart om dit te posten”, begint Luca bij een reeks beelden van hem en Toon.

“Ik voel me vereerd dat ik deel heb mogen uitmaken van jouw verhaal. We hebben samen een mooi avontuur mogen beleven. Van onze auditiedag met de TNBGB tot het winnen van de show, het optreden in Jakarta en de talloze draaidagen met de band. Je was mijn maatje. De eerste persoon die ik kwam lastigvallen als ik weer vragen had over muziek of nieuwe akkoorden wilde leren op de piano of gitaar. Iemand met wie ik altijd kon lachen en tegelijkertijd zoveel van kon leren. Je was een muzikaal talent en een pracht persoon. Had ik maar geweten hoe jij je nu voelde…. Rust in vrede maatje.”

Uit het leven gestapt

De laatste woorden in Luca’s bericht doen volgers vermoeden dat Toon zelf uit het leven is gestapt. Het hartverscheurende bericht van Toons zus Nadia bevestigt die vermoedens. “Ik kan in geen woorden beschrijven hoe erg ik die leuke lach, stem en kookkunsten ga missen”, begint zij haar bericht.

“Je was er altijd voor mij en we konden over alles praten, wij leken veel te veel op elkaar, waardoor we weleens konden botsen maar dat nam niks weg van hoe wij van elkaar hielden. Altijd als hij zich niet fijn voelde kwam Toon op z’n teentjes mijn kamer binnen en ging bij me liggen en praten over onze ‘problemen’. Jij hebt altijd gezegd hoeveel je van mij houdt, ondanks alle dingen die wij hebben meegemaakt. Wij zijn één, zo zei hij dit. Ik wist eerst niet wat dat betekende, tot het moment dat wij steeds meer naar elkaar toe trokken en meer en meer van elkaar gingen houden. Mijn lieve broer en beste maatje. Toen jij een dappere maar ongewenste keuze hebt gemaakt om uit het leven te stappen. May you find the peace you wanted. 21 dec 2020 – a new star shines obove."

Zoveel talent

Ook zanger Tim Douwsma eert Toon op zijn Instagrampagina. “Ongelofelijk geschrokken van dit nieuws! Ik heb je mogen leren kennen als een fantastische gozer met zoveel talent, tijdens The Next Boy/ Girl Band. Ik wil de familie en al zijn vrienden heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd. Laten we met z'n allen extra goed op elkaar letten.”

Heb je hulp nodig? Neem dan contact op met de hulp- en preventielijn ‘Zelfmoord? Praat erover’. Tel: 0800-0113 of ga naar www.113.nl.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');