doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Barry Atsma reageert op onthulling Noortje in The Masked Singer

53-jarige broer van Barry Atsma overleden aan corona

De acteur deelde het nieuws vanochtend op social media.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Barry Atsma

Barry Atsma deelde vanochtend verdrietig nieuws op zijn socialmediakanalen. De acteur maakte bekend dat zijn broer Rimmert deze maand op 53-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van het coronavirus.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Afscheid nemen

“Onze lieve Rimmert, mijn grote, bijzondere broer, is tot ons grote verdriet begin deze maand op 53-jarige leeftijd overleden”, schrijft Barry. Hij vervolgt dat de gezondheid van zijn broer al een tijd achteruitging, maar dat hij uiteindelijk stierf aan de gevolgen van corona. “Afscheid nemen van Rimmert is intens droevig, maar we koesteren de herinneringen aan zoveel mooie momenten."

“Hij leerde mij vele levenslessen: onvoorwaardelijk liefhebben, niet oordelen, je écht verbinden met de mensen om je heen en vol overgave plezier maken", gaat de acteur verder. “We gaan de ondeugende twinkeling in zijn ogen ontzettend missen, maar denken elke dag met een glimlach aan zijn lieve, levenslustige ziel.”

Hechte band

Barry sprak altijd vol lof over zijn grote broer, die syndroom van Down had. Zo’n zeventien jaar geleden had de acteur zelfs een solovoorstelling over Rimmert gemaakt, iets waar hij erg trots op was. “Het feit dat ik hem een stem kon geven, dat ik via zijn verhaal contact kon maken met het publiek, deed mij opeens inzien wat voor betekenis dit werk precies kan hebben”, schreef Barry in het boek Alles is film.

Daarnaast poseerden de broers in 2010 samen voor de kalender Down2Famous, en presenteerde Barry voor BNN in 2014 het programma Down for Dummies.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');