Zó maak je van een wit interieur een sfeervol geheel

Creëer een rustgevend sprookjeslandschap in je eigen huis.

Droom jij ook van een witte winterwereld in je eigen huis? Dat kan geregeld worden. Wij leggen je uit hoe je met witte meubels en accessoires in nude en lichte pasteltinten een stunning interieur krijgt. Een wit sprookjeslandschap met een poëtisch sfeertje in je eigen woonkamer, hoe leuk is dat?

Ton sur ton

Een licht kleurenpalet waarbij witte elementen en nude tinten met elkaar samensmelten – we love it. Met meubels en accessoires in ton sur ton – oftewel een mix van tonen in dezelfde kleur – creëer je rust in je woonkamer. Het zorgt er uiteindelijk voor dat je interieur een kloppend geheel wordt.

Licht en ruimte

Bij een wit interieur denken we aan licht en ruimte. Behalve kiezen voor interieur items in lichte kleuren, is het strategisch plaatsen van de meubels ook enorm belangrijk. Je doet dit door bijvoorbeeld een grote spiegel tegenover een raam te plaatsen. Hierdoor lijkt de ruimte optisch groter en lichter.

Kies daarnaast voor luchtige meubels, zoals lage kasten of banken op pootjes. Dit is vooral een ideaal trucje voor als je kleiner woont, aangezien de ruimte hierdoor een stuk groter lijkt.

Accessoires

Om het wit in je interieur te versterken, kun je de ruimte een extra touch geven met lichtgekleurde accessoires. Items in de kleuren zilver en goud doen het goed in een wit interieur én geven een feestelijk effect. Wil je de boel meer ingetogen houden? Dan werken nude tinten zoals licht beige, een zandkleur of lichte pasteltinten ook erg goed. Deze tinten maken een interieur warmer en sfeervoller.

Verschillende materialen

De donkere dagen vragen om warme materialen. Oftewel: hoe meer kussens, hoe beter. Speel bij het aankleden van een bank in een lichte kleur met verschillende vormen en materialen. Combineer kussens in natuurlijke materialen als wol, linnen en katoen voor een stoere touch. Door gebruik te maken van deze items zal je interieur knusser en gezelliger aanvoelen.

Niet alleen op de bank werkt het combineren van verschillende materialen erg goed. Ook een sneeuwwitte eettafel krijgt meer karakter door bijvoorbeeld wit servies te combineren met fonkelend kristal. Enne, om de eettafel tijdens de feestdagen extra sfeervol te maken, kunnen kandelaars met prachtige swirl kaarsen niet ontbreken. Love it!

Laatste nieuws