Love Islands Lotte van Leeuwen reageert op kritiek na Steenrijk Straatarm

Lotte kreeg na de uitzending bakken kritiek over zich heen.

Lees ook

Afgelopen woensdagavond zagen we Love Island-deelnemer Lotte van Leeuwen samen met haar moeder in het tv-programma Steenrijk, Straatarm. Na de uitzending kon Lotte rekenen op flink wat negatieve reacties. In een video op YouTube beantwoord Lotte daarom een aantal prangende vragen van haar volgers.

Negatieve reacties

Lotte en haar moeder ruilden een week lang van huis, leven en budget met een arm gezin. Zo bezochten moeder en dochter voor het eerst in hun leven een kledingbank – iets waar ze nog nooit van hadden gehoord. Ook schoten moeder en dochter bijna in tranen na het zien van de ontbrekende kastruimte in het huis van het minder bedeelde gezin.

“Toppunt van armoe, geen inloopkast hebben. Ja, het bestaat echt, Lot. Drama” en “Heeft Lotte al gezegd dat mama bijna moest huilen, toen zij zag dat de arme mensen geen inloopkast hebben?”, klonk het na de uitzending op Twitter. Ook dachten veel kijkers dat Lotte meedeed aan het programma om nog meer bekendheid te krijgen.

Reactie op YouTube

In een video op YouTube blikken moeder en dochter terug op hun bijzondere ervaring, door een aantal meest gestelde vragen te beantwoorden. In de video legt Lotte dan ook uit dat ze door de programmamakers van Steenrijk, Straatarm werd gevraagd om mee te doen. “Toen zei ik gelijk ja.”

Al gauw maakt Lotte duidelijk waarom zij aan het programma mee wilde doen. Dit was volgens de influencer niet om haar eigen rijkdom te tonen, maar juist om het minder bedeelde gezin een onvergetelijke week te bezorgen. “Het geeft je uiteindelijk ook gewoon een super goed gevoel, en daar doe je het echt voor.”

https://youtube.com/watch?v=N96igWuzycM

Beeld: RTL | Video: YouTube (Lotte van Leeuwen)

Laatste nieuws

Zie ook