Echte Gooische Moeder Florine openhartig over bevalling

“Dat gevoel dat je daarna tussen je benen hebt, dat is echt niet prettig hoor.” 

Lees ook

Het duurde vijf jaar voordat Florine Hofstee eindelijk zwanger raakte en in de laatste aflevering van Echte Gooische Moeders zagen we hoe Florine zoontje Beer op de wereld zette. Ook zij en hubby Jeroen mogen zichzelf nu dus échte Gooische ouders noemen. De bevalling is inmiddels vijf weken geleden en Grazia belde met mama Florine om te vragen hoe het nu gaat.

Slapeloze nachten

Op een flink aantal slapeloze nachten na gaat het hartstikke goed met Florine, zo vertelt de Gooische moeder wanneer we haar spreken. “Als je in verwachting bent heeft iedereen het alleen maar over die bevalling, maar je kunt het beter hebben over de periode erna, want dat is veel pittiger. Je moet je kind echt leren kennen”, vindt ze.

Florine en Jeroen hebben net een periode achter de rug waarin Beer hen ’s nachts veel wakker hield, maar inmiddels hebben de twee ook ondervonden waardoor het kwam. “Elke avond begon hij op precies hetzelfde tijdstip keihard te janken en ik herkende op een gegeven moment aan zijn huiltje dat hij dood en doodmoe was en sindsdien houden we ons aan een strak ritme.”

’s Nachts slaapt baby Beer sindsdien supergoed door – hij wordt slechts een keer per nacht wakker, krijgt dan eten, laat een boertje, wordt verschoond en dut daarna verder. Overdag vertoeft Beer het liefst alleen maar in de draagdoek, maar ook daar geniet Florine eigenlijk alleen maar van. “Misschien wil hij dat over een jaar al helemaal niet meer, dus dat is eigenlijk gewoon hartstikke lekker.”

De bevalling

In de laatste aflevering van het eerste seizoen van Echte Gooische Moeders kwam Beer eindelijk ter wereld. En in de bevalling had Florine eigenlijk alleen maar veel zin. “Ik dacht: als ik ga bevallen dan is mijn zoon er! Ik liet het dus maar over me heenkomen. Iedereen bevalt, dus waarom zou ik het niet kunnen?”

Florine wist van tevoren dat een bevalling niet prettig is en dat het veel pijn kan doen, maar ze kijkt positief terug op haar bevalling. “Achteraf vond ik het erg meevallen”, vertelt ze. “Ik heb uiteindelijk een ruggenprik gehad en daardoor heb ik mijn bevalling echt als prettig ervaren.”

Herstel

Droombevalling of niet, een kind op de wereld zetten eist natuurlijk z’n tol. “Nogmaals, mijn bevalling was echt prima, maar dat je wekenlang met maandverband rondloopt, dat is echt verschrikkelijk”, vertelt Florine over het herstel. “Ik heb ook een knip gehad, waardoor ik best beurs was tussen mijn benen en niet kon zitten. Ik denk dat mensen het beter daarover (het herstel, red.) kunnen hebben dan überhaupt over de bevalling. Want dat wat erna tussen je benen zit, dat is echt niet prettig hoor.”

Overigens was het niet alleen maar lichamelijke kommer en kwel voor de blondine, want haar lichaam van voor de zwangerschap diende zich snel weer aan. “Ik gaf borstvoeding en ik denk dat ik daardoor snel weer de oude was wat betreft mijn lijf.”

Onbeschrijflijke liefde

Duidelijk mag zijn dat Beer meer dan welkom is en Florine is hartstikke gek op haar kleine man. “Je kunt dat gevoel niet uitleggen”, vertelt ze. “En juist daarom vind ik het zo oneerlijk dat niet iedereen die moeder wil worden dat ook wordt. Het gevoel dat je hebt als je je kind op je krijgt, dat is onbeschrijfelijk. Je denkt: dit komt uit mij en ik heb dit gewoon gemaakt met degene van wie ik het allermeeste houd. Ik krijg gewoon vlinders in mijn buik als ik naar Beer kijk.”

Beeld: Videoland

Laatste nieuws

Zie ook