Florine blikt terug op eerste seizoen Echte Gooische Moeders en slopend IUI-traject 

De Gooische moeder hoopt dat we opener gaan spreken over niet zomaar zwanger kunnen worden.

Lees ook

Tien jaar na het verschijnen van Echte Gooische Meisjes konden we in Echte Gooische Moeders eindelijk weer meegenieten van het leven van Bo, Florine, Leslie, Pauline en Kimberly. Afgelopen week verscheen de laatste aflevering van de serie op Videoland. Echte Gooische Moeder Florine Hofstee blikt met Grazia terug op het eerste seizoen.

Geen mooi weer spelen

Echte Gooische Moeders was een totaal andere serie dan Echte Gooische Meisjes en dat is ook wat de serie voor Florine zo speciaal maakte. “Het was voor mij helemaal nieuw”, vertelt Florine aan Grazia. “Met Echte Gooische Meisjes bepaalde de crew wat we gingen doen en bij deze serie was het heel anders. Het is echt een kijkje in ons leven.”

Florine vond het fijn om de kijker meer diepgang te kunnen tonen. “Nu konden we laten zien dat we eigenlijk met precies dezelfde dingen kampen als de rest van Nederland en dat het niet alleen maar schone schijn is, zoals niet zwanger kunnen worden of zoals Les die zich even niet zo lekker voelde.”

Tweede seizoen

Florine hoopt vurig op een tweede seizoen. “We hebben zoveel leuke plannen”, vertelt de blondine enthousiast. “Het was heel leuk dat ik tijdens de gehele serie zwanger was, maar veel dingen ondernam ik niet meer.”

De nieuwbakken moeder zou graag meer van haar leven willen laten zien aan de kijker. “Er zijn veel dingen die ik nu kan delen over wat ik normaal doe; die dingen konden niet toen ik zwanger was.” Ook zou Florine graag laten zien hoe zij en Jeroen als ouders zijn. “We zijn de makkelijkheid zelve en dat is niet altijd handig met een kind. Ik denk dat het erg leuk is om te laten zien hoe ik daar dan mee omga.”

Openhartig

In Echte Gooische Moeders bespreekt Florine openhartig dat ze veel moeite had met zwanger worden, iets wat ze ook deelde op Instagram. “Ik heb er lang over nagedacht of ik dat wilde bespreken”, vertelt ze daarover, “maar op een gegeven moment zat ik er zo mee in mijn hoofd. Ik ben eigenlijk altijd een open boek en ik bedacht me dat iedereen wel een keer zoiets heeft meegemaakt.”

Op het moment dat Florine het openbaar maakte op Instagram, kreeg ze uit alle hoeken veel herkenningsverhalen. “Zoveel vrouwen bleken met hetzelfde probleem te zitten, maar ik kreeg ook berichten van vrouwen met hetzelfde probleem die uiteindelijk wél zwanger zijn geworden. Ik kreeg zoveel van dit soort verhalen voor de kiezen waardoor ik dacht: misschien moet ik het een beetje los gaan laten.”

Florine en Jeroen besloten op dat moment dan ook lekker op vakantie te gaan en het IUI-traject dat ze volgden even te laten voor wat het is. “Eigenlijk is IUI best wel intensief. Je kunt niet zomaar een vakantie plannen, want je bent moe en je weet niet wanneer je weer naar het ziekenhuis moet, omdat je niet weet wanneer je ongesteld wordt. Dus dat maakt het best intensief. We zijn in een bepaald stramien geraakt, en Jeroen en ik dachten: dit past eigenlijk helemaal niet bij ons.”

Mentaal tot rust komen

De twee besloten daarom het zwanger worden even los te laten. “Rot maar even op met die IUI-pogingen”, besloten Florine en Jeroen toen ze een vakantie naar Zuid-Spanje boekten. En juist tóen raakte de Gooische dame zwanger. “De vakantie viel gelukkig precies nadat we de tweede poging deden. Aan het einde van mijn vakantie zou ik dan kunnen testen.”

Mentaal liet Florine het zwanger worden op dat moment echt even los en blijkbaar was dat net wat het stel nodig had. Niet veel later hielden ze namelijk een positieve test vast en dat was op een erg bijzondere plek. “De ouders van Jeroen hebben ooit hun huwelijksreis gehad naar Zuid-Spanje. In hetzelfde plaatsje en in dezelfde straat waar Jeroen is verwerkt, testte ik aan het einde van mijn vakantie positief. Dat was erg bijzonder.”

Uit de taboesfeer

De Gooische Florine hoopt dat we met z’n allen openhartiger gaan spreken over niet zwanger kunnen worden. “Ik heb van zoveel vrouwen die ik niet kende steun gehad. Met velen heb ik nog steeds leuk contact. Het was fijn om met gelijkgestemden te kunnen praten. Dat stelde mij toch wel gerust. Ik was dus niet de enige en het is veel beter om het met anderen te bespreken dan dat je er met z’n tweetjes mee zit te struggelen.”

Beeld: Videoland

Laatste nieuws

Zie ook