Aha: zó kreeg Emma Corrin de rol van Diana in The Crown

De actrice wist op deze manier een enorme indruk te maken.

De verwachtingen voor het vierde seizoen van The Crown liepen hoog op, aangezien prinses Diana ein-de-lijk haar entree maakt. Actrice Emma Corrin heeft met haar vertolking van die rol vele harten weten te veroveren, maar hoe werd ze eigenlijk gecast?

Iconische rol

Vóór The Crown had Emma Corrin nauwelijks grote acteerklussen op haar naam staan, maar sinds haar verschijning in de populaire royaltyserie is haar naam gevestigd. Niet alleen lijkt Emma sprekend op Lady Di, ook wist ze de stem en de maniertjes van de prinses tot in de puntjes na te bootsen voor de camera's.

Showrunner Peter Morgan is het daar roerend mee eens, zo vertelde hij al in 2019 aan The Hollywood Reporter. “Emma is een briljant talent en wist ons meteen te raken toen ze auditie deed voor de rol van Diana Spencer. Ze heeft de onschuld en beauty van de jonge Diana, maar ze is ook in staat om de uitzonderlijke vrouw neer te zetten die van een anonieme tiener veranderde in de meest iconische vrouw van haar generatie.”

Alles lijkt er dus op te wijzen dat de rol simpelweg was weggelegd voor Em. Maar hoewel de acteerklus en Emma een match made in heaven zijn, heeft 25-jarige actrice keihard moeten werken om de rol te bemachtigen.

Documentaires en spraaktherapie

Aan Interview Magazine vertelde Emma Corrin dat de rol haar niet kwam aanwaaien. De actrice was gevraagd om tijdens de audities voor de rol van Camilla een paar zinnen voor te lezen als Diana. Er werd haar nadrukkelijk gezegd dat dit géén auditie was, maar toch stortte Emma zich volledig op de voorbereiding.

De toegewijde actrice schat in dat ze de docu Diana: In Her Own Words zo’n 15 (!) keer heeft bekeken. Diana’s stem en manier van praten oefende Emma met haar moeder, die spraaktherapeute is. “Ik probeerde bepaalde dingen na te bootsen, zoals de manier waarop Diana haar hoofd draait en haar stem. Ze had een heel unieke manier van spreken.”

Droomrol

Blijkbaar wist ze een enorme indruk achter te laten na haar onofficiële casting. Zes maanden later werd de brunette gebeld voor een chemistry read om te kijken hoe haar interactie was met Josh O’Connor, de acteur die prins Charles speelt. Het was voor de makers van de show snel duidelijk dat ze de juiste persoon hadden gevonden en Emma kreeg de begeerde rol on the spot aangeboden.

Op Instagram liet de actrice al snel weten hoe happy ze was met het krijgen van deze droomrol. “Ik ben groot fan van de show en het is onwerkelijk dat ik me nu mag aansluiten bij deze ongelooflijk getalenteerde acteerfamilie. Prinses Diana was een icoon en haar impact op de wereld blijft groot en inspirerend. Ik zal proberen haar recht te doen!” Mission accomplished!

Bron: Nicki Swift | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws