Deze makkelijke ’90s hairstyle maakt een comeback

En zó maak je het kapsel met een moderne twist.

Lees ook

De minivlechtjes uit de nineties maken hun comeback, maar met een moderne twist. Zo maak je dit 'cute cool' kapsel anno 2020. Easy!

Twee vlechtjes

Een van de iconic hairstyles van de jaren negentig is terug: twee minivlechtjes langs je gezicht laten lopen vanaf je middenscheiding. De nieuwe variant is wel wat speelser dan het origineel. In plaats van de vlecht helemaal af te maken, laat je 'm op twee derde van je haarlengte al stoppen en zorg je ervoor dat je elastiekjes onzichtbaar blijven.

“Een fun, feminine en superflaterend detail”, aldus celebrity-haarstylist Zoe Irwin. “Ik noem het 'cute cool'. Strakke vlechtjes zijn momenteel razend populair en die trend zet komend seizoen door”, verklapt ze aan de Britse Grazia.

On trend

Onder anderen Hailey Bieber, Kylie Jenner en Bella Hadid zijn al gespot met het nineties kapsel, en we voorspellen dat je nog heel wat minivlechtjes op je Insta-feed voorbij zult zien komen deze winter. “Door de lockdown hebben veel mensen hun haar niet laten knippen en experimenteren ze meer met looks en kleine details”, verklaart Zoe. Dit kapsel zelf namaken is ontzettend simpel, zo laat de haarstyliste zien in haar stappenplan.

Stap voor stap

Deze look werkt het beste met steil haar, maar zoals we al zeiden: experimenteren mág, juist nu! Ga je wel voor sleek, was dan eerst je haar en droog het met een haardroger. Hierdoor worden de haarschubben gladder. Gebruik vervolgens een beschermend serum en pak je steiltang erbij om je lokken smooth te maken.

Spray wat haarspray op je vingertoppen en pak daarmee een pluk haar vast, ongeveer twee centimeter vanaf je (midden)scheiding. Verdeel deze lok in drieën en maak een strakke vlecht. Blijf met je handen zo dicht mogelijk bij je gezicht om te voorkomen dat je te veel volume aan de onderkant van de vlecht creëert. Stop op ongeveer twee derde van je haarlengte met vlechten.

Maak de vlecht vast op een 'onzichtbare' manier. Gebruik een doorzichtig haarelastiekje of draai ze vast met een plukje van je eigen haar. Herhaal de stappen aan de andere kant van je gezicht. De rest van je haar kun je loslaten of strak naar achteren kammen en in een staart binden.

Laat je haar shinen met een fixerende haarspray en je bent klaar voor een selfie met je nineties hairstyle!

Bron: Grazia UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook