Wow: zoveel verdient de familie Meiland per aflevering van Chateau Meiland

De Meilandjes verdienen een aardig zakcentje.

Lees ook

Het is geen geheim dat de Meilandjes flink geld verdienen. Dat chateau en al die wijntjes zijn natuurlijk niet gratis. Maar om hoeveel geld gaat dat dan? Volgens de radiobaas van Radio Veronica, Niels van Baarlen, verdienen Martien en co maar liefst 50.000 (!) euro per aflevering van Chateau Meiland.

Populair

De familie Meiland werd ooit bekend door het programma Ik Vertrek, maar braken pas écht door met hun SBS 6-programma Chateau Meiland. Inmiddels zijn Martien, Erica, Montana, Maxime en dochter Claire niet meer weg te denken van de buis. De wijnliefhebbers zijn dan ook flink wat waard.

Als we Niels mogen geloven, verdienen de voormalige kasteeleigenaren maar liefst 50.000 euro per aflevering. “Met alles bij elkaar harkt Martien toch een miljoentje of drie binnen. Met die biografie, met het chateau, met alle tv-programma’s. Zij schijnen elke aflevering van Chateau Meiland voor 50.000 euro aan Talpa te verkopen.” Dat tikt flink aan!

Boeken

Van die drie miljoen is zeker twee miljoen afkomstig van het tv-programma, waarvan inmiddels al 56 afleveringen zijn uitgezonden. Daarnaast heeft Martien natuurlijk ook nog een eigen boek op de markt gebracht. Heel toepasselijk heet dit: Martien: Van burgemeesterszoontje tot kasteelheer.

De Meilandjes zouden voor zeker 140.000 euro aan boeken hebben uitgegeven. Deze boeken geven ze in eigen beheer uit, waardoor ze een groot deel van de winst in eigen broekzak kunnen steken. Niels verwacht dan ook dat Martien en co hier nog een flink zakcentje mee kunnen verdienen. Hij gokt zelf op zo'n 2,5 miljoen euro. Wauw!

Chateau

Daarnaast hebben ze natuurlijk nog een prachtig chateau in Frankrijk om te verkopen. Chateau Marillaux stond in eerste instantie op de markt voor een goede 1,2 miljoen euro, maar de verkoopprijs is inmiddels gezakt naar 998.000 euro. Een stukje minder dus, maar alsnog goed cashen voor de Meilandjes.

Bron: Flair | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook