doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Monique Westenberg en Roxeanne Hazes samen op pad

André Hazes en Monique hebben verzoening aan déze persoon te danken

De twee spreken openhartig over hun relatiebreuk.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
André Monique

De relatie van André Hazes en Monique Westenberg heeft diepe dalen gekend. Inmiddels zijn de twee weer happily in love en denkt de Hazes-telg zelfs aan trouwen. Toch leek het er een tijd op dat de twee niet meer bij elkaar zouden komen.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Vaderfiguur

In een interview met Talkies Magazine praten André en Monique openhartig over hun relatiebreuk én de verzoening. Die verzoening hebben zij aan Andrés oom Andy Han te danken. "Mijn oom, waar ik ook het programma Getekend voor het leven mee maakte, heeft ontzettend veel met Monique gepraat en heeft ook met mij gepraat als een vader", vertelt de zanger.

"Dat heb ik toch wel gemist, een vaderfiguur", gaat André verder. "Iemand die me op mijn fouten wijst." De zanger vertelt dat veel van zijn vrienden voor hem werken, waardoor er nogal eens sprake is van belangenverstrengeling. "Mijn oom staat volledig los van mij en voelde zich nergens door geremd mij de waarheid te zeggen. Hij heeft me er écht bovenop geholpen en van de drank af te blijven en alles wat daarbij komt kijken, door onder andere te focussen op sport. Ik drink nu weleens een biertje en dan houdt het op."

Therapeut

Ook Monique heeft veel gehad aan de gesprekken met Andy. "Dat André op een dag weer voor de deur zou staan wist ik zeker, maar ik had niet verwacht dat ik hem nog terug zou willen. Ik wist dat ik er dan voor hem moest zijn, want hij is de vader van mijn zoon, maar wél samen met anderen om ervoor te zorgen dat hij hulp krijgt", vertelt ze.

"Hij had iemand nodig waar hij mee kon praten", gaat de blondine verder. "Hij draagt nog te veel mee vanuit het verleden. Daar moet over gesproken worden en tegelijkertijd wist ik dat hij dat niet zomaar zou doen. Zijn oom is als het ware zijn therapeut en de sportschool is zijn kliniek. Deze combinatie werkt heel goed."

Relatiebreuk

Het stel praat niet alleen openhartig over de verzoening, maar ook over de reden waarom hun relatie in eerste instantie uit ging. André vertelt dat hij zichzelf een half jaar lang kwijt was. "Ik ben bij wijze van aan één stuk door dronken geweest. Ik handelde onder invloed (...) Ik zei tegen Monique: 'Als ik moet kiezen tussen de drank en dit, dan kies ik drank, want ik kan het niet veranderen.' En toen ben ik weggegaan..."

Zijn laatste woorden staan Monique nog heel goed bij. "Zijn laatste woorden waren: 'Als jij niet kan leven met hetgeen wat mij gelukkig maakt dan moeten we stoppen.' En toen zei ik: 'Dan stoppen we nu.' Ik kon geen fijne moeder meer zijn en ik was ook geen leuke partner meer. Het deed me pijn maar ik vond het voornamelijk triest voor André dat hij van binnen dus zó kapot was dat hij op dat punt belandde."

Transformatie

Inmiddels heeft André zijn leven volledig over een andere boeg gegooid. Zo heeft hij de flessen drank omgeruild voor eiwitshakes en is hij bijna dagelijks in de sportschool te vinden. En dat is ook zeker te zien! Op Instagram steekt de zanger niet onder stoelen of banken dat hij trots is op zijn lichaam. Regelmatig deelt hij filmpjes van zijn workouts. Te zien is dat hij 130kg wegdrukt alsof het niets is. Ook plaatst hij geregeld kiekjes van zijn afgetrainde lichaam.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');