doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

After-fans, opgelet! After We Collided verschijnt op Netflix

10 dingen die je sowieso nog niet wist over Gossip Girl 

Gossip Girl here, your one and only source into the scandalous lives of Manhattan's elite. 
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Gossip Girl

You know you love it: Gossip Girl. Het is inmiddels al acht jaar geleden dat de laatste aflevering van de hitserie verscheen en een reboot is on its way. Maar tot die verschijnt moeten we het maar even doen met de volgende onbekendere weetjes over de show.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

1. Blair Waldorf zou bijna door iemand anders gespeeld worden

Kun jij je iemand anders dan actrice Leighton Meester voorstellen als Queen Bee? Nee, wij ook niet. Toch was dat scenario bijna werkelijkheid. In eerste instantie zou Lindsay Lohan de upper east side queen spelen.

2. Dito voor Serena van der Woodsen

Het was bijna niet Blake Lively die golden girl Serena van der Woodsen zou spelen. Jennifer Lawrence deed namelijk ook auditie voor the part.

3. Ed Westwick ruilde voor de show zijn Britse accent in voor een Amerikaanse

Fans van Ed Westwick hoeven we niet te vertellen dat de Chuck Bass-vertolker uit Engeland komt. Nadat hij de rol in de serie kreeg, moest hij echter wel wat doen aan zijn charmante Britse accent. En dat deed hij door naar The Fresh Prince of Bel Air te kijken.

4. Blake Lively en Penn Badgley go way back

Al voordat Blake Lively en Penn Badgley in de show geliefden speelden, kenden de twee elkaar al. Ze werden namelijk samen tegelijk thuis geschoold.

5. Er stonden twee spin-offs op de planning

Het had niet veel gescheeld of de serie had twee spin-offs gekregen. De eerste zou draaien om Serena’s moeder Lily van der Woodsen en haar zus Carol toen ze nog jonger waren. Niemand anders dan Brittany Snow zou de rol van Lily op zich nemen.

Ook Little J. zou bijna haar eigen serie hebben. Een serie die rondom Jenny Humphrey zou draaien werd echter niet gerealiseerd. Actrice Taylor Momsen wilde zich in 2010 namelijk focussen op haar band The Pretty Reckless. The band is still going strong en het is de eerste band met een vrouwelijke frontman die vijf nummer één singles had.

6. Penn Badgley wilde acteren opgeven

Penn stond op het punt om de acteerhanddoek in de ring te gooien toen hij de rol van Dan Humphrey aangeboden kreeg. Gretig aannemen deed-ie het overigens niet. Hij sloeg de rol twee keer af voordat producer Stephanie Savage erin slaagde om hem te overtuigen.

7. Ed Westwick en Jessica Szohr waren een setje

Dat Penn Badgley en Blake Lively off set een item waren weet elke Gossip Girl-fan wel, maar dat ook Ed Westwick en Jessica Szohr het met elkaar aanlegden is niet bij iedereen bekend. Een toekomst zat er voor het koppel echter niet in en in 2010 strandde hun knipperlichtrelatie.

8. 26 januari is Gossip Girl Day

Op 26 januari 2010 werd Gossip Girl Day in het leven geroepen. Op die specifieke dag in de winter bezocht de toenmalige burgemeester van New York, Michael Bloomberg, de set van de serie ter gelegenheid van de 100ste aflevering.

9. Filmen was niet goedkoop

De acteurs in de serie zullen ongetwijfeld een leuk zakcentje hebben overgehouden aan hun prestaties in Gossip Girl, maar daarnaast waren de makers van de serie ook heel wat kwijt aan filmen in New York. Zo kostte het tussen de 10.000 en 60.000 dollar per dag om op locaties in New York te filmen.

10. Leighton Meester verfde haar lokken voor de auditie

Twee blondines als lead in een serie? Dat zagen de makers van Gossip Girl niet zitten. Leighton, die op dat moment met een lichtere coupe door het leven ging, verfde haar lokken vervolgens geheel in huis-, tuin-, en keukenstijl in haar eigen gootsteen voordat ze auditie deed voor Blair.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');