Lifehack: zó kom je van statisch haar af

Zo kom je die koude winterdagen wel door.

Lees ook

Zodra de temperaturen dalen, veranderen onze lokken in een statische haardos. Draag jij je haar uit frustratie regelmatig in een knot of staart? Dat hoeft voortaan niet meer, aangezien wij je een aantal handige hacks geven tegen statisch haar.

Materiaal

Let eens op de materialen van je kleding, want synthetische stoffen zorgen juist voor statisch haar. Als je een muts, sjaal of trui aantrekt kun je het beste een exemplaar kiezen dat is gemaakt van katoen. Geloof ons: je merkt meteen het verschil.

Koude borstel

Het klinkt raar, maar door een gekoelde haarborstel te gebruiken, sluiten je haarschubben. Hierdoor wordt je haar een stuk minder snel statisch én ontstaat er een mooie glans. Dus, leg s' avonds je borstel in de koelkast en kam de volgende ochtend je haar. Wedden dat het meteen een stuk beter zit? Tip: sluit je föhnbeurt ook altijd af op de koele stand, dit zorgt er ook voor dat de haarschubben sluiten.

Droogtrommeldoekjes

Ja, je leest het goed. Droogtrommeldoekjes die je normaal in de droger gooit om je was lekker te laten ruiken, doen wonderen voor je haar. Is je haar ontzettend statisch? Wrijf met een droogtrommeldoekje over je haren, van wortel tot punt. Easy does it.

Haarlak

Als het koud weer is dragen we graag een muts, maar het zorgt wel voor een enorm pluizig en statisch bosje als je ‘m afdoet. Dit voorkom je eenvoudig door wat haarlak op de binnenkant van je muts te spuiten voordat je hem opzet. Voilà.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook