Linda de Mol doet boekje open over scheiding

De presentatrice vertelt over de moeilijke periode: "Ik was aan het overleven."

Linda de Mol is al heel wat jaren dolverliefd op haar hubby Jeroen van Rietbergen. Voor Jeroen had de presentatrice ruim tien jaar een relatie met Sander Vahle. Nu doet ze een boekje open over die periode.

De koek was op

Aan Linda de eer om de podcast 'Roels Sofasessies' met niemand minder dan Roel van Velzen af te trappen. In deze podcast gaat de zanger, die zelf gescheiden is, in gesprek met andere gescheiden BN'ers. In 2007 gingen Linda en Sander uit elkaar. Volgens de presentatrice was de koek op, omdat ze niet langer met z'n tweeën in de relatie waren.

“Ik denk dat ik alles fout heb gedaan volgens het handboek scheiden”, vertelt de blondine. “Dat komt omdat er anderen in het spel waren.” Hoewel ze vreselijk boos was op haar ex, had ze maar één doel: de scheiding zo pijnloos mogelijk maken voor haar kinderen. “Dat kan alleen maar als je die stomme boosheid wegslikt.” Linda vertelt dat de periode na de scheiding niet makkelijk was. “Ik was aan het overleven.”

Godswonder

En wat doe je als je net uit een lange relatie komt? Juist, een rebound, zo dacht Linda. “Ik heb mezelf met een noodvaart op een ander gestort om de pijn te dempen.” Niet snel na haar break-up was daar dan Jeroen. “Het is een godswonder dat de relatie tussen Jeroen en mij goed heeft uitgepakt. Die begon namelijk op een manier van: nou, dit gaat 'm niet worden.”

Toch bleek Jeroen niet alleen een rebound te zijn. Dertien jaar later zijn de tortelduifjes namelijk nog steeds hartstikke gelukkig samen. Linda snapt dat het voor haar ex Sander niet leuk was om te zien dat ze zo snel verder ging met haar leven. “Het moet voor Sander heel pijnlijk zijn geweest. (…) Zelfs de hond. Die wordt ineens uitgelaten door een andere man.”

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws