doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Recept: Spicy pompoensoep met kokosmelk

Klaar in een handomdraai.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Pompoen

De kerstdagen naderen, dus het wordt tijd om na te denken over de voorbereidingen voor het belangrijkste etentje van het jaar: het kerstdiner. Ben je niet zo'n held in de keuken en schiet je nu al in de stress? No worries, wij delen een recept waarbij er eigenlijk niet zoveel mis kan gaan. Deze spicy pompoensoep is het perfecte kerst voorgerecht. Makkelijk, smaakvol én je kunt 'm een dag van te voren al maken.

Ingrediënten

Aantal personen: 4 | Bereidingstijd: 40 minuten

  • 600 ml water
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 biologische pompoen
  • 3 cm gember
  • 2 eetepels olie
  • 2 uien
  • 1,5 eetlepel sambal oelek
  • 1 blik kokosmelk
  • 20 g koriander
  • 600 ml water
  • Een snufje zout en peper
  • 1 groentebouillonblokje

Voorbereidingen

- Halveer de pompoen en verwijder met een lepel de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees (met schil) in stukjes van 2 cm. Snijd de gember en de ui in fijne stukjes.
- Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, gember en de sambal 3 minuten. Voeg de pompoen toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur mee.
- Vervolgens schenk je het water en de kokosmelk in de pan. Voeg het bouillonblokje toe om het op smaak te brengen. Breng de soep aan de kook en laat de boel vervolgens op laag vuur 20 minuten koken. Je kookt de soep tot de pompoenstukjes zacht zijn.
- Haal de soep van het vuur en pureer het met een staafmixer. Breng het geheel vervolgens op smaak met zout en peper.
- Laat de soep buiten de koelkast afkoelen, vervolgens kun je hem invriezen of bewaren in de koelkast. Ga je aan tafel? Warm de soep weer op. Als je het de soep gaat serveren, garneer deze dan met verse koriander en een partje limoen.

Ben je op zoek naar meer recepten, net zoals deze heerlijke soep? Op de website van Jumbo vind je eindeloos veel inspiratie voor het kerstdiner.