Autsj: na meer dan tien jaar nog steeds ruzie tussen deze Grey’s Anatomy-acteurs

Deze week werden er weer heel wat oude koeien uit de sloot gehaald.

Lees ook

Acteur Isaiah Washington – bekend als dokter Burke in Grey’s Anatomy – deelt op Twitter plotseling een sneer uit aan zijn voormalige collega Katherine Heigl. Het laatste woord over zijn ontslag uit de serie dertien jaar geleden is blijkbaar nog niet gezegd.

Recap

Quick recap: Isaiah en Katherine speelden in de eerste seizoenen van Grey’s Anatomy respectievelijk de rollen van chirurg Burke en Izzie Stevens. In 2007 werd Isaiah ontslagen nadat hij Grey’s acteur T.R. Knight (‘George’) zou hebben uitgescholden vanwege zijn homoseksualiteit.

In een interview met Access Hollywood liet Katherine destijds weten hoe zij over het voorval dacht. “Ik ga heel eerlijk zijn. Ik vind dat Isaiah maar geen publieke uitspraken hierover moet doen. Punt uit.” Maar daarmee was de zaak niet afgedaan.

Oude koeien

Isaiah kwam deze week plotseling weer terug op de uitspraak die Katherine dertien jaar geleden deed. Bij een foto van de actrice op Twitter schrijft hij: “Deze vrouw zei ooit dat ik ‘nooit’ meer in het openbaar zou mogen spreken. De wereld was het met haar eens en deed er alles aan om mij te ontslaan. Ik zou willen dat ik in 2007 Twitter had gehad, want ik zal NOOIT mijn vrijheid van meningsuiting laten onderdrukken.” De precieze aanleiding voor deze sneer is onduidelijk.

Uit verband getrokken

Ook als fans van Katherine reageren op de Tweet bijt Isaiah flink van zich af. “Je mag je eigen mening hebben, maar je bent gek als je het voor deze vrouw probeert op te nemen”, tweet hij onder andere. “Je was er niet bij. Ze gaf geen zier om haar homoseksuele vriend.” Een andere Grey’s acteur wordt er ook bij betrokken. “Chandra Wilson [dr. Bailey, red.] weet er alles van.”

Het blijft een mysterie waarom Isaiah zijn ontslag en de uitspraak van Katherine plotseling weer oprakelt. Dat hij het oneens is met het feit dat hij destijds uit de serie werd geschreven, maakte hij eerder dit jaar al duidelijk in zijn programma Isaiah Washington: Kitchen Talk. “Het verhaal is een leugen en uit verband getrokken”, zei hij daarin over het incident. Naar roddelblad People haalt hij ook uit op Twitter: “Jullie negeren de ‘getuigenis’ van mijn klokkenluider die dit verhaal drie jaar geleden al heeft ontkracht.”

Reactie van Katherine

Katherine houdt zich vooralsnog stil, maar volgens Page Six staat de actrice nog altijd achter haar uitspraak uit 2007. “Katherine heeft het twee keer opgenomen voor haar goede vriend toen Isaiah hem beledigde. Dat is haatzaaierij, geen vrijheid van meningsuiting. Ze is trots op het feit dat ze het voor T.R. Knight heeft opgenomen. Katherine is een voorstander en supporter van de LHBTQ-gemeenschap en zal dat altijd blijven”, vertrouwde een ‘naaste’ van de actrice toe aan de website.

Bron: Vanity Fair, Page Six, RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook