4 handige tips voor een glowy skin in de winter

Oma-influencer Oma Miep geeft vier gouden tips voor een stralende huid in de winter.

Lees ook

We weten het allemaal: een glowy skin krijg je niet zomaar. Helemaal in de winter kan het een uitdaging zijn om je huid goed te verzorgen én te hydrateren. Luckily is Oma-influencer Oma Miep de beroerdste niet en deelt ze een paar gouden tips voor dat felbegeerde perzikhuidje.

Smeren kun je leren

Winter is coming! Dat betekent dat er weer lagere temperaturen aankomen en dat heeft weer invloed op de huid. Zo is niets vervelender dan een trekkerige huid door de kou. Oma Miep weet als geen ander hoe belangrijk het is om je huid goed te verzorgen in deze koude periode. Daarom zet ze samen met NIVEA onder het motto 'smeren kun je leren' alle tips op een rij, zodat ook jij de winter kan trotseren.

1. Bescherm je huid tegen de kou

Oma Miep heeft – net als vele andere oma's – van huis uit meegekregen om je huid goed te verzorgen. Een van haar gouden tips is dan ook om je altijd goed in te smeren met een verzorgende crème.

“Smeren, smeren en nog eens smeren, daar ben ik ook mee opgegroeid. Zeker in de winter, wordt door de koude lucht de huid schraal en voelt deze trekkerig aan. Met een beetje crème is dat zo opgelost. Een beetje NIVEA Crème erop en de huid voelt weer soepel en zacht aan. Zo ben je mooi zoals je bent.”

2. Houd ramen open

Hoewel het nog zo knus kan aanvoelen om alle ramen dicht te doen én met de verwarming aan te slapen, raadt Oma Miep dit af. Haar tip is dan ook om nooit alle ruimtes af te sluiten van de buitenlucht. “Ga slapen met frisse lucht, ook wanneer de temperaturen buiten dalen. Met het raam op een kiertje slaap je lekker én de koelte is ook nog eens goed voor je huid.”

3. Kies een fijne formule

Een crème die ook beschermt in koude tijden moet bestaan uit een stabiele, fijne formule. Zo is het onder andere belangrijk dat er eucerit in het product zit. Eucerit is een emulgator die water en olie samenbrengt en zorgt voor een stabiel mengsel. In other words: hiermee houd je de huid zacht en soepel. Dit zorgt dan ook voor de perfecte basis van de verzorgende huidcrème van het 'Blauwe Blik.'

4. Zorg goed voor jezelf

Goed voor je huid zorgen, is goed voor jezelf zorgen. Dit begint al op jonge leeftijd, vlak na de geboorte zelfs. Strelingen kunnen een band creëren tussen jou en degene die je liefhebt. In tijden van corona, waarin we een knuffel van oma, vrienden en familie moeten missen, kan het smeren van een crème toch een beetje het gevoel van veiligheid en samenzijn geven.

We volgen dan ook keurig het advies van Oma Miep op: 'Smeren, smeren en nog eens smeren.'

Oma Miep met kleindochter Denise.

Beeld: IStock

Laatste nieuws

Zie ook