Volgens de haarstylist van Meghan Markle zijn dit dé 5 DIY-hacks voor gezonde lokken

Lang verhaal kort: maak geen wilde beslissingen omdat je je verveelt.

2020 lijkt niet beter te eindigen dan het begon. Thuiswerken, loungepakken en legpuzzels zijn nog steeds aan de orde van de dag. Maar voordat je weer thuis aan de slag gaat met haarverf of, de horror, een schaar, kun je eerst deze tips van Meghan Markle’s haarstylist proberen. George Northwood deelde zijn go to hair tips and tricks aan Glamour UK. Enne, wij zetten ze voor je op een rijtje.

1. Laat je haar drogen door de lucht 

Ga dus niet aan de slag met een föhn of stijltang. “Na de eerste lockdown merkte ik een enorme verbetering van de staat van het haar van veel van mijn klanten”, vertelt George. 'Voor een groot deel lag dit aan het gebrek aan hitte en stijltangen, omdat mensen hun haar gewoon thuis lieten drogen. Hierdoor wordt je haar een stuk minder droog en pluizig.’

2. Gebruik heat protection

Als je toch aan de slag gaat met een föhn, stijl- of krultang, gebruik dan altijd producten die je haar beschermen tegen de hitte. Breng het aan in de lengtes van je haar, maar vermijd de aanzet. Gebruik ook wekelijks een haarmasker. Als je eentje hebt, het liefst in bad. De stoom helpt namelijk bij het openen van de haarschubben.

3. Ga niet thuis aan de slag met een schaar

Hoewel de kapsalons in Nederland op dit moment gewoon open zijn, voel je je wellicht niet prettig bij een bezoek aan de kapper. Ga toch liever nóóit zelf met een schaar aan de slag. “Maar als het echt moet”, begint George, “doe dan niets drastisch. Een stukje van de puntjes afknippen lukt al snel met een goede YouTube-tutorial. Ik heb er bijvoorbeeld eentje op mijn kanaal met Alexa Chung. Als je die volgt, kom je een heel eind. Probeer wel zo weinig mogelijk te knippen en indien mogelijk alleen de voorkant. Dat is toch het enige wat mensen op Zoom kunnen zien.”

4. Thuis je haar verven? Go natural 

“Veel mensen maken de fout om hun haar, al dan niet per ongeluk, een paar tinten te donker te verven. Verf ook alleen het deel van je haar dat het nodig heeft, bijvoorbeeld de aanzet en dan vooral bij je scheiding. Als je zelf een verkeerde kleur kiest is het later voor de kapper erg moeilijk om het weer goed te krijgen. Dan kan het maar beter op zo min mogelijk plekken zitten.”

5. Gebruik een clarifying shampoo 

Door je haar vaak te wassen, blijft er product achter. Een clarifying shampoo zorgt ervoor dat deze restanten worden weggespoeld. “Als je dit niet doet, kan je haar vet en zwaar aanvoelen en er ook zo uitzien. Gebruik de shampoo een keer per week en je zult gelijk dat lichte, jeugdige gevoel terugkrijgen in je haar.”

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws