Zó creëer je een gezellige dining room

Wedden dat jouw eetkamer er vanaf nu een stuk gezelliger uitziet?

Wil jij graag wat meer kleur aan je dining room toevoegen, maar weet je niet zo goed hoe je dit aan moet pakken? Wij leggen het je uit. Want met een paar color blocking eetkamerstoelen is succes gegarandeerd.

Mindset

Het is misschien gedurfd, maar een aantal gekleurde stoelen rondom de eettafel doen veel goeds voor je interieur. Het maakt de kamer namelijk instant gezelliger. Kleuren in je interieur verbeteren je mindset. Zo zorgt een gele kleur voor vrolijkheid, werkt de kleur blauw rustgevend en maakt de kleur groen je meer ontspannen.

Mix en match de kleuren die goed bij elkaar passen. Kies bijvoorbeeld voor donkergroen met okergeel of roze met taupe. Ben je bang dat het een rommeltje wordt? No worries, door een kleur terug te laten komen in de rest van de kamer creëer je meer rust. Heb je okergele eetkamerstoelen? Kies dan bijvoorbeeld voor okergele kussens op de bank.

Mix & match

Ben je geen fan van al die verschillende kleuren? Kies dan voor verschillende modellen eetkamerstoelen. Denk aan stoelen met of zonder armleuning of met verschillende onderstellen.

Daarnaast kan je ook kiezen voor stoelen aan de ene kant van de tafel en een eetkamerbank aan de andere kant van de tafel. Je kunt op een bankje meerdere mensen kwijt – oftewel: handig wanneer je een groot aantal mensen over de vloer krijgt.

Bepaal het aantal stoelen

First things first, hoeveel eetkamerstoelen passen er eigenlijk rondom jouw eettafel? Om dit te bepalen kun je het beste uitgaan van 70 centimeter per stoel. Deze 70 centimeter is nodig om lekker te kunnen tafelen, zonder dat je last hebt van elkaars ellebogen. Houd deze aantallen als rekenhulpje aan:

– Heb je een rechthoekige tafel? Aan een tafel van 140 centimeter lang, kan je zes stoelen kwijt – waarvan twee aan de kopse kanten. Aan een tafel van 220 centimeter passen acht stoelen en aan een tafel van 300 centimeter passen zelfs tien stoelen.
– Gaat je voorkeur uit naar een vierkante of een ronde tafel? Aan een tafel van 110×110 centimeter passen vier stoelen. Aan een tafel van 150×150 centimeter passen acht stoelen.
– Kies je voor een ovale tafel? Houd dan dezelfde verdeling aan als bij een rechthoekige tafel. Echter, hierbij vervallen de kopse kanten.

Boomstamtafels

Het toevoegen van gekleurde en verschillende soorten en maten eetkamerstoelen maken je dining room een stuk gezelliger. Maar niet alleen de stoelen doen veel goeds voor de sfeer in deze ruimte. Ook grote, robuuste tafels zijn echte sfeermakers.

Met een unieke boomstamtafel haal je een stukje natuur in huis. De boomnerven blijven altijd zichtbaar en zelfs de vorm van de boom is in sommige modellen nog terug te zien, waardoor iedere tafel one of a kind is. Enne, je begrijpt het natuurlijk al. Ook die bonte mix aan eetkamerstoelen doen het goed bij deze robuuste tafel. Love it!

Laatste nieuws