doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Gigi Hadid deelt haar favoriete pastarecept: Penne alla Vodka

Recept: Flammkuchen met geroosterde paprika en verse kruiden

Deze flammkuchen is heerlijk en ook nog eens klaar in een handomdraai!
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Flammkuchen

Vanavond iets lekker op tafel zetten? Met dit makkelijke recept voor flammkuchen heb je een verrassend lekkere maaltijd te pakken. Binnen een half uurtje heb je dit bijzondere gerecht klaar waar ook kinderen dol op zijn.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Ingrediënten

De volgende ingrediënten heb je nodig voor vier personen:

  • 260 gram flammkuchendeeg (van het merk Tante Fanny)
  • Blik gegrilde rode paprika, op olie
  • 150 gram crème fraîche
  • Peterselie 
  • Peper

Hoe maak je de flammkuchen?

  1. Verwarm de oven voor 220 ºC.
  2. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken. Snijd deze daarna in reepjes. Snijd ook alvast de peterselie fijn.

  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit en leg dit op de bakplaat.
  4. Verdeel de crème fraîche gelijkmatig over het deeg, maar laat de buitenste rand van het deeg vrij (+/- 1 cm).
  5. Verdeel de repen paprika over de crème fraîche.
  6. Breng het geheel op smaak met peper.
  7. Zet de bakplaat in de oven en bak de flammkuchen zo'n 15 minuten. Controleer of de flammkuchen krokant en goudgeel is geworden. Is de flammkuchen nog niet helemaal krokant? Zet de bakplaat dan nog zo'n 5 minuten in de oven.
  8. Haal de flammkuchen uit de oven en bestrooi deze met de peterselie. Eet smakelijk!

Op zoek naar meer lekkere recepten? Kijk dan in de receptenrubriek Wat eten we vandaag van Jumbo.