doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Chantal Janzen deelt eerlijke, make-uploze foto: 'Je bent mooi zoals je bent, met of zonder ingrepen'

Op Instagram vertelt de presentatrice openhartig over haar onzekerheden, want ‘ook bekende mensen doen door onzekerheden weleens domme dingen'.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Chantal Janzen

Een foto van een make-uploze Chantal Janzen op Instagram is niets nieuws. De presentatrice postte eerder al foto’s van haar blotebillengezicht, maar vandaag deelt ze daar een krachtige boodschap over.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Onzekerheden

Net als ieder mens is ook Chantal weleens onzeker, zo laat ze weten op Instagram. “Iedereen heeft z’n onzekerheden en doet daardoor weleens domme dingen. Ook ‘bekende’ mensen”, laat de actrice weten. Ze benadrukt dat ‘mensen van tv’ heus niet “de godganse dag in hun handjes zitten te klappen als ze zichzelf in de spiegel zien.”

“Alsof wij nooit eens níet blij zijn met onze kop, en niet zitten te kloten met hoe we eruitzien”, vervolgt Chantal haar openhartige bericht. Naar eigen zeggen klootte ook Chantal begin dit jaar te veel. “De lockdown in maart hielp me inzien dat dit zo dom was. Ik stopte ermee.”

Geen make-up en geen photoshop

Chantal voegde niet alleen daad bij woord, maar staat nu ook met een gezicht zonder make-up op de cover van &C. “Als je mij dit een paar jaar geleden had gezegd, had ik je voor gek verklaard. Zonder make-up. Zonder photoshop.” Volgens de presentatrice is het toch wel heftig om je hoofd zonder make-up op een blad te zien staan.

Voor haar volgers heeft de 41-jarige nog een belangrijke boodschap. “Je bent mooi zoals je bent. Met of zonder ingrepen en make-up. Ik zeg ook niet dat ik nooit meer iets laat doen. Ieder z’n eigen keuze. Maar: laat jezelf zien. Ik moest er 41 voor worden. Beter laat dan nooit.”

View this post on Instagram

Vorige week wees Bobby van 2,5 naar mn fronsrimpel tussen mn wenkbrauwen en zei: ‘Is kapot??' Ik moest daar om lachen maar keek daarna toch effe in het ruitje van de magnetron en zei maar ‘Nee is niet kapot, is gewoon mama’. Ik ben 41 jaar, en een vrouw die net als iedere ander mens wel eens dingen uit wil proberen. Om ‘mooier’ te worden. Omdat ze onzeker is, omdat ze ziet dat de maatschappij een bepaald ‘perfect’ schoonheidsbeeld blijft cultiveren, omdat ze iets doet waarvan ze denkt dat die onzekerheid weggaat, omdat ze denkt dat het daardoor beter wordt, en je je daarna misschien wel schaamt als je het zou toegeven dat je het gedaan hebt. Iedereen heeft zn onzekerheden, en doet daardoor wel eens domme dingen. Ook ‘bekende’ mensen. Hoe vreselijk ik dat ook vind klinken en schrijven, maar gezien de berichten die ik krijg van mensen die niet blij zijn met hun uiterlijk, en het idee hebben dat ‘mensen van tv’ de godganse dag in hun handjes zitten te klappen als ze zichzelf in de spiegel zien, alleen maar omdat we zo ijdel zijn dat we voor n camera gaan staan. Alsof wij nooit eens níet blij zijn met onze kop, en niet zitten te kloten met hoe we eruit zien. Begin dit jaar heb ik teveel gekloot, de lockdown in maart hielp me inzien dat dit zo dom was. Ik stopte ermee. Dan is mn hoofd nu maar hier en daar n beetje ‘kapot’. En nu sta ik met dit hoofd op de cover. Als je mij dit n paar jaar geleden had gezegd had ik je voor gek verklaard. Zonder makeup. Zonder photoshop. Ja ik sta op dit instagram account ook zo nu en dan zonder iets op mn gezicht, maar ik vind t minder heftig dan dat het op een blad is en in de winkel ligt. Maar zie hier: het &C Beauty Issue: Mijn hele verhaal, n prachtig (en behulpzaam!) interview met master of makeup @lecolook , @nikkietutorials geeft de mooiste beautylooks, en nog veel meer over beauty: de juiste make-up, de onzekerheid, tips, tricks en verhalen van mensen met/zonder ingrepen en hoe ze zich daarbij voelen. Je bent mooi zoals je bent. Met of zonder ingrepen+makeup. Ik zeg ook niet dat ik nooit meer iets laat doen. Ieder zn eigen keuze. Maar: Laat jezelf zien. Ik moest er 41 voor worden. Beter laat dan nooit. #andseemybeauty

A post shared by Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) on

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');