Om déze reden moet je op een eerste date comfy schoenen aantrekken

Wij leggen je uit dat coronaproof daten absoluut niet saai hoeft te zijn.

To all the singles out there: we feel you! Deze tweede gedeeltelijke lockdown maakt de kans om jouw droompartner tegen het lijf te lopen niet groter. Met de donkere en koude winterdagen op komst, zijn we klaar om te cocoonen. Online daten is een must-do en wij vertellen je hoe je zo'n eerste date in coronatijd het beste aanpakt.

Datingapp

We leven in andere tijden. Een drankje aanbieden in de kroeg of een avondje dansen in een club zit er niet in. Maar door deze veranderingen is het chatten via een datingapp ontzettend populair. Dating app Inner Circle doet sinds de uitbraak van Covid-19 onderzoek naar welke woorden singles het meest gebruiken tijdens het chatten. Enne, uit dat onderzoek kwamen een aantal interessante resultaten.

Zo is het woord ‘wandelen’ sinds de laatste persconferentie gestegen met maar liefst 45 procent en ook hebben singles het veel over de gedeeltelijke lockdown – namelijk wel 40 procent meer dan bij de eerste gedeeltelijke lockdown. De horeca wordt door veel singles erg gemist, aangezien wel 59 procent sprak over het sluiten van de horeca.

Wandelen maar

Enne, benieuwd welke eerste date-activiteit momenteel trending is? De stadswandeling. Dit zou je in eerste instantie niet kiezen als eerste date activiteit, maar dit blijkt de meest populaire to do tijdens een date. Dus, hup! Trek die comfy wandelschoenen aan en loop met je date door de stad.

Bijkomend voordeel, je hoeft elkaar niet de hele tijd in de ogen aan te kijken, waardoor je wellicht nog meer op je gemak bent. Kies voor elke date een andere wandelroute en neem elkaar mee op avontuur. Ben je na een aantal wandelingen nog niet uitgekeken op elkaar? Misschien heb jij je lockdown buddy voor deze winter dan wel gevonden.

Beeld: Unsplash

Laatste nieuws