Emma Heesters over winnen MTV Award: ‘Ik besefte me gisteren hoe speciaal dit jaar is geweest’

De zangeres vindt het een groot compliment dat ze de eerste vrouw in tien jaar is die de award weer in de wacht wist te slepen. "Ik hoop dat er na mij nog veel vrouwen komen."

Lees ook

Sinds ze meedeed aan Beste Zangers is Emma Heesters niet meer weg te denken uit de muziekwereld. De zangeres timmert momenteel keihard aan de weg en gisteren werd haar harde werken beloond met een MTV EMA Best Dutch Act Award. Grazia sprak Emma over haar overwinning, haar binnenkort te verschijnen kerstsingel en over haar grote liefde voetballer Wesley Hoedt.

Best Dutch Act

Met het winnen van de Best Dutch Act Award is Emma de eerste vrouw in tien jaar die het voor elkaar speelt om de prestigieuze prijs in de wacht te slepen. Een hele prestatie! “Ik zit nog helemaal na te genieten. Ik krijg van alle kanten felicitaties!”, vertelt Emma blij wanneer we haar spreken. “Vorig jaar won ik nog de MTV Push Award voor aanstormend talent en ik dacht nog: ooit zou ik best een Dutch Act Award willen winnen, maar ik had totaal niet verwacht dat dat een jaar later al zou gebeuren!” Voor Emma is het winnen van de award dan ook een erkenning voor haar harde werk. “Het betekent toch dat je wordt bekroond voor wat je aan het doen bent.”

Druk jaar

Ondanks corona beleefde de 24-jarige zangeres een druk jaar vol nieuwe ontwikkelingen. “Mijn platen gaan goed, ik heb veel tv-klusjes en Wes (Emma’s vriend, red) is net naar Rome verhuisd en dat zijn allemaal nieuwe ontwikkelingen.” De zangeres geeft toe dat al die drukte soms best z’n tol eist. “Ik ben constant best wel moe en het is meer de adrenaline die me erdoorheen trekt.”

Tijd voor stilstaan heeft Emma niet, maar dat betekent niet dat ze haar successen voor lief neemt. “Ik probeer van alles te genieten. Gisteren toen ik de award kreeg, besefte ik bijvoorbeeld hoe speciaal dit jaar voor mij is geweest en daar ben ik superdankbaar voor. Op zo’n moment kan ik ook wel even emotioneel worden.”

Successen delen met vriend Wesley

Na het behalen van de winst was haar grote liefde Wesley de eerste met wie Emma haar succes wilde delen. “Gisteren toen ik nog foto’s stond te maken voor MTV vroeg ik mijn manager meteen of hij Wesley wilde appen, zodat hij het als een van de eersten wist.”

Dat Emma’s carrière in de lift zit en ze het daarmee superdruk heeft, moge duidelijk zijn. Het is dan ook Wesley die ervoor zorgt dat Emma in alle hectiek wel haar rust pakt. “Ik heb echt the hard way moeten leren om ook mijn rust te pakken. Op een gegeven moment zei Wesley: ‘Emma, dit is niet meer normaal hoeveel jij nu werkt’. Ik was constant supermoe en dacht: ‘Als het zelfs hem opvalt, moet ik wel iets meer vrije tijd inplannen'. En dat doe ik nu ook heel netjes.”

Wesley, die nu voor zijn werk in Italië woont, is voor Emma echt haar thuishaven. “We kunnen altijd bij elkaar rust vinden en op elkaar terugvallen”, vertelt Emma. “Het is zo’n apart leven dat we soms leven, ook voor hem met zijn voetbal, dus het is heel fijn dat we die rust bij elkaar kunnen vinden. En nu hij in Italië woont staan we daar nog meer bij stil als we elkaar weer zien.”

Nieuw nummer

Echt veel rust pakken zit er voor Emma alsnog niet in. Op 20 november verschijnt haar nieuwe single: een Nederlandstalig kerstnummer. En net als vele andere Nederlanders is ook de award winning zangeres gek op kerst. “Ik ben echt een kerstmens. Ik heb zoveel zin in die knusheid, gezelligheid en al die lichtjes. Ik hou daar heel erg van. Ik ben ook erg benieuwd wat de mensen van mijn kerstnummer gaan vinden.”

Beeld: Lisa Wals

Laatste nieuws

Zie ook