doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Emily onthult wat ze in het tweede seizoen van Emily in Paris aan zichzelf gaat veranderen

Onmisbaar in de keuken: kokend water

Je staat er niet bij stil hoe vaak je eigenlijk heet water gebruikt...
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Kokend water

Nu we veel meer thuiszitten, lopen we een stuk vaker naar de keuken om onszelf een kopje thee in te schenken. Hoewel we er niet bij stilstaan is stromend water onmisbaar in de keuken. Heb je geen water? Dan heb je doorgaans weinig in de keuken te zoeken.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

De kraan wordt veel gebruikt

Grote kans dat je er niet bij stilstaat dat de kraan het onderdeel van de keuken is dat je waarschijnlijk het meest gebruikt. Je gebruikt de kraan als je een glas water wilt hebben, je vult de emmer ermee als je wilt schoonmaken én je hebt water nodig als je iets wilt koken. De kraan is daarmee misschien wel het meest essentiële onderdeel van je keuken. Iets wat je vaak pas merkt als hij er niet is, of niet goed functioneert. Iedereen die door een verbouwing of storing weleens kortere of langere tijd zonder water heeft gezeten weet het: het aantal momenten waarop je dan de kraan even wilt gebruiken is ontelbaar.

Met normaal, koud water, kom je een aardig eind in de keuken. Je kunt het drinken, je kunt ermee schoonmaken, je kunt het ook gebruiken bij de bereiding van gerechten. Maar ga je flink aan de slag? Dan zal het water vaak een heel stuk warmer, zelfs kokend moeten zijn. Denk er maar eens bij na: geen koffie of thee zonder kokend water. Pasta, aardappels of rijst koken? Dan zal het water kokendheet moeten zijn.

Hoe kook jij je water?

Er zijn verschillende manieren om water aan de kook te brengen. De meest ouderwetse – maar nog altijd veelgebruikte – is door een pan of ketel op het fornuis te verhitten. Je moet er even geduld voor hebben, maar uiteindelijk zal het water koken.

Wat steeds meer mensen al jaren doen, is er een waterkoker voor gebruiken. Je ziet in bijna iedere keuken wel een waterkoker staan, en ze worden ook steeds mooier. Voorheen waren waterkokers vooral wit en waren ze niet bepaald een aanvulling op je keuken. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor een mooie zwarte waterkoker. Kies het liefst een goed exemplaar, bijvoorbeeld een Tefal waterkoker. Hier heb je doorgaans een stuk langer plezier van en vaak zien de wat minder goedkope exemplaren er ook een stuk mooier uit.

Een steeds populairdere manier van water koken is de kraan waar direct kokend water uit kan stromen. Hier is een kleine verbouwing van je keuken voor nodig, maar handig is het wel, en snel bovendien. Gebruik je vaak kokend water, en heb je geen zin in losse apparaten op je aanrecht, dan kan dit een hele prettige keuze zijn.