doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Dave Roelvink onthult ware reden achter breuk met Julia

Julia Mekkes doet boekje open over inkomen

De advocate en influencer vertelt openhartig over haar carrière.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Julia Mekkes

De advocatuur en de influencer-wereld. Het zijn twee carrièrepaden waarbij we toch wel een glamorous beeld hebben. Julia Mekkes combineert de twee en vertelt of ze er inderdaad zo warmpjes bijzit.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Twee banen

De ex-vriendin van Dave Roelvink wilde al langere tijd strafrechtadvocate worden. Haar influencer career kwam er later pas een beetje bij, toen ze het aantal followers zag stijgen en daar ook iets mee wilde doen. Nu is haar aanwezigheid op social media zelfs haar grootste inkomstenbron geworden, zo vertelt Julia in een interview met De Telegraaf.

Zoeken naar een goed evenwicht is het wel: “Ik vind het ontzettend leuk en zou niet met een van de twee willen stoppen, dus het is een beetje de balans vinden. Soms merk ik dat het een beetje met elkaar in de knel komt.” Dat betekent soms snel nog een foto maken voordat ze het advocatenkantoor binnenstapt, of een filmpje online zetten zodra de werkdag voorbij is.

Eerlijk over salaris

Over haar salaris is Julia heel open – het bedrag dat een strafrechtadvocaat verdient is gewoon te googelen. In een van haar eigen vlogs vertelt de 27-jarige dat ze in 2018 is begonnen met deze functie. Als ‘tweedejaars’ zou ze zo’n 2700 euro bruto per maand op haar rekening gestort krijgen. Wat er precies binnenkomt als influencer is lastiger om uit te leggen, omdat de bedragen behoorlijk kunnen schommelen. Voor een van de grootste klussen haalde Julia pak ‘m beet 5000 euro binnen. Niet verkeerd!

Hoewel er dus een leuk bedrag op haar rekening wordt bijgeschreven, ziet Julia zichzelf niet als een big spender. “Mijn vaste lasten zijn al 2000 euro, dus daarnaast probeer ik niet te veel geld uit te geven, maar wel te leven, want ik werk ook hard.” Uniek is ook dat de advocate op 26-jarige leeftijd haar eigen huis kocht in Amsterdam, iets wat niet iedereen zich in die levensfase kan veroorloven. “Het is iets waar ik heel dankbaar voor ben.”

Carrièretips

Julia’s carrièretips? “Doorwerken en netwerken”. Zelf wist ze het te maken in de advocatuur door veel contacten op te doen en talloze bijbaantjes nemen – ook onbetaald! In haar Julia Werkt-vlogs deelt de brunette meer ins and outs over haar loopbaan.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');