doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Britney Spears reageert op geruchten: ‘Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest’

Dan Karaty over heftige aandoening: 'Ik werd blind wakker'

De choreograaf laat weten waarom hij lange tijd niets van zich liet horen.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Dan Karaty

Het was lange tijd stil rondom danser en choreograaf Dan Karaty. De reden achter zijn afwezigheid blijkt behoorlijk heftig. Dan kampt namelijk met een serieuze oogaandoening.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Kritieke situatie

In een interview met Privé vertelt het Holland's Got Talent-jurylid openlijk over zijn gezondheid. Dan vertelt dat hij nu aan de betere hand is, maar dat zijn situatie erg kritiek is geweest. Op een dag werd de danser ’s ochtends wakker zonder zicht in zijn linkeroog.

De aandoening begon enkele maanden geleden: “Mijn linkeroog straalde ineens vreselijk veel pijn uit. Het was zo heftig, dat ik er haast aan onderdoor ging.” Het ging voor Dan van kwaad naar erger. Zo vertelt hij dat het breekpunt voor hem kwam toen hij op een ochtend ineens niets meer kon zien door één van zijn ogen. “Het was compleet donker, ik werd blind wakker.”

Engste moment

De choreograaf belandde in het ziekenhuis en kreeg daar te horen dat hij zijn linkeroog misschien verwijderd moest worden. “Het engste moment uit mijn leven”, herinnert hij zich. Inmiddels gaat het gelukkig beter en ziet het ernaar uit dat Dan zijn oog niet zal verliezen. “Vergeleken met een paar weken geleden ben ik erg opgelucht”, aldus de danser.

“De angst dat het helemaal mis zou gaan is weg en het voelt fijn om langzaamaan weer terug te gaan naar normaal, ook voor mijn vrouw en kinderen.” Met wat voor aandoening Dan precies te maken heeft, is niet bekend. Al weet de choreograaf een ding zeker: “De doktoren hebben fantastisch werk verricht.” Ook zijn de artsen er vrij zeker van dat Dan zijn oog niet zal verliezen, maar zien kan hij er vooralsnog niet mee. “We zijn nu de weg ingeslagen om ook mijn zicht weer terug te krijgen.” Beterschap, Dan!

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');