Temptations Yasmin bijt van zich af na kritiek ‘broodmager’ lichaam

“Bezorgdheid is attent. Maar iemand erop aanvallen, not so much.”

Volgers van Temptations Yasmin maakten zich grote zorgen over het figuur van de actrice. Op Instagram laat Yasmin weten hoe het echt zit.

‘Broodmager’

“‘Wat zie je er slecht uit’, ‘Heb je soms weer anorexia’, ‘Heb je 3 kg coke gesnoven ofzo’… kleine greep uit alle reacties/DM’s op mijn laatste IGTV waarbij ik mezelf – ook ‘n keer – helemaal bloot gaf”, zo begint Yasmin de caption bij haar laatste Instagram-post.

Een paar dagen geleden plaatste Yasmin op haar Instagram een filmpje waarin ze een self tanner uitprobeert. In de comments spraken volgers echter vooral over het ‘broodmagere’ figuur van de influencer: “Wat zie jij eruit zeg. Weer teruggevallen in je eetstoornis?”

#nofilter

Hoewel de Temptations-ster alle zorgen begrijpt, is ze niet te spreken over de manier waarop sommige mensen haar benaderen en erop los speculeren.

“Nee, ik ben geen pretty miss Sunshine, 365 dagen per jaar…” schrijft Yasmin. “Ook ik word wel eens wakker met grote wallen of drink slecht. Dit in combi met geen enkel zonnestraaltje en corona/werkstress kan nog wel eens resulteren in een Zombie 3.nulletje. Is het niet juist 2020, het jaar van de #nofilter?”

Alarmbellen

Yasmin deelde eerder het heftige verhaal van haar eetstoornis op social media. Ze snapt daarom wel dat mensen een verband trekken.

“Wel waardeer ik erg de bezorgde ondertoon. Ik heb natuurlijk ‘n geschiedenis, dus alarmbellen zijn begrijpelijk. Ook voor de meisjes die op dit moment strugglen met eetproblemen. Het is vaker mis dan je denkt. En oplettendheid is altijd fijn!”

Skinny shaming

“De oordelende comments kan ik wat minder waarderen. Nu heb ik inmiddels geleerd dat ik me hier vooral niets van moet aantrekken. En dat lukt bijzonder goed”, gaat de actrice verder. “Maar waar ik wel verdrietig van word, is dat velen dit elke dag moeten aanhoren, die zich hier wel iets van aantrekken. En er misschien juist ongelukkig of ziek van worden. Both fat en skinny shaming is NIET OK. […] Bezorgdheid is attent. Maar iemand erop aanvallen, not so much.”

Een belangrijke boodschap, maar met een vleugje humor: “Ik ga nu graag weer verder met nutteloos mayo eten voor mijn fridge”, schrijft Yasmin. Daarnaast heeft ze haar photoshop-kunsten losgelaten op een MTV News-artikel en zichzelf neergezet als een van de The 11 Hottest ‘Walking Dead’ Zombies, met een dikke knipoog naar alle negatieve reacties. “Liefs, Yazzombie 3.0”.

View this post on Instagram

“Wat zie je er slecht uit”, “Heb je soms weer anorexia”, “heb je 3 kg coke gesnoven ofzo”… kleine greep van alle reacties/DM’s op mijn laatste IGTV waarbij ik mezelf – ook ‘n keer – helemaal bloot gaf. Nee, ik ben geen pretty miss Sunshine ☀️ 365 dagen per jaar… Ook ik word wel eens wakker met grote wallen of drink slecht. Dit in combi met geen enkel zonnestraaltje en Corona/werkstress kan nog wel eens resulteren in een Zombie 3.nulletje. Is het niet juist 2020, het jaar van de #nofilter? Het leven is niet altijd door een roze bril, zo ook mijn huid niet (lang leve concealer all day every day) ✨ Wel waardeer ik erg de bezorgde ondertoon. Ik heb natuurlijk ‘n geschiedenis, dus alarmbellen zijn begrijpelijk. Ook voor de meisjes die op dit moment strugglen met eetproblemen. Het is vaker mis dan je denkt. 🙁💛 en oplettendheid is altijd fijn! De oordelende comments kan ik wat minder waarderen. Nu heb ik inmiddels geleerd dat ik me hier vooral niets van moet aantrekken. En dat lukt bijzonder goed. 🧚🏼 Maar waar ik wel verdrietig van word, is dat velen dit elke dag moeten aanhoren.. die hier wel iets van aantrekken. En er misschien juist ongelukkig of ziek van worden. Both fat en skinny shaming is NIET OK. Je raakt iemand ermee op hun ziel. We vragen er niet om. Door bewust onzekerheid te zaaien, misschien jezelf een beetje beter laten voelen. 🤧 Bezorgdheid is attent. Maar iemand erop aanvallen, not so much. Ik heb ook wel ‘s stress. Al sinds kind af aan altijd aan mijn passies (acteren, zingen) weten vast te houden. Onwijs veel mooie dingen mogen meemaken. Helaas afgelopen paar jaar nare dingen meegemaakt en mede hierdoor die doelen verloren. Mezelf verloren. Dingen gaan doen die volledig buiten mijn pad lagen (oa Tempa). Maar weet ook dat ik dit nodig had om weer bij mezelf en m’n passies te komen. Weer serieus willen worden genomen, distantiëren van mijn hele reality imago etc is bijzonder lastig. Mijn werk als actrice kunnen oppakken en daarin weer het geloof van jullie allemaal winnen. It takes time. En stress. Ik ga nu graag weer verder met nutteloos mayo eten voor mijn fridge. 🤣 SWIPE voor de top 3 artikelen over mij 🙈 Liefs, Yazzombie 3.0 🧟‍♀️

A post shared by Yasmin Karssing (@yazzierose) on

Bron: Instagram | Beeld: Brunopress, Patrick van Emst

Laatste nieuws