Moeder Famke Louise reageert op #ikdoenietmeermee

“Ik heb in de week rondom die actie slapeloze nachten gehad.”

Door haar deelname aan de #ikdoenietmeermee-actie en haar optreden bij Jinek kreeg Famke Louise begin oktober heel wat media-aandacht. Moeder Marja Koster vertelt nu hoe ze die periode heeft ervaren.

Eigen keuze

Een paar weken geleden sloot Famke zich samen met andere BN’ers aan bij de #ikdoenietmeermee-actie, die voor flink wat ophef zorgde. De moeder van Femke, Marja, neemt haar dochter echter niks kwalijk. “Het was haar keuze om die video te maken. Ze maakte zich simpelweg zorgen om de grote consequenties die de maatregelen kunnen hebben. Toen ze me dat uitlegde, vond ik het ook logisch”, vertelt de moeder van de zangeres aan LINDA.

Trots

Het optreden van Famke bij Jinek, waarin ze haar deelname aan de actie uitlegde, maakte opnieuw heel wat tongen los. Marja keek echter met trots naar haar dochter. “Die middag spraken we elkaar uitgebreid over dat ze twijfelde om wel of niet naar Jinek te gaan: veel andere artiesten hadden zich namelijk teruggetrokken. Ik vroeg haar te luisteren naar haar hart, en te doen wat ze wilde.”

Na de felle kritiek die Famke over zich heen kreeg, verwijderde ze de veelbesproken #ikdoenietmeermee- video en trok ze zich terug. Ook ging de 21-jarige zangeres in gesprek met ic-arts Diederik Gommers om haar publiek juist de andere kant van het verhaal te laten zien.

Slapeloze nachten

Hoewel Marja achter de keuze van haar dochter stond, is alle commotie ook haar niet in de koude kleren gaan zitten. “Ik heb in de week rondom die actie slapeloze nachten gehad. Ik wist dat de reacties heftig zouden worden”, laat ze weten. “Tegenwoordig is er geen compassie meer. Mensen zijn er alleen maar op uit anderen aan te pakken. Dat vind ik erg pijnlijk.”

Bron: LINDA. | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws