Fajah reageert op commotie rondom Trump-uitspraak

De fitnessgoeroe vindt het jammer dat alleen de negatieve reacties worden uitgelicht.

Lees ook

Het optreden van Fajah Lourens bij Op1 zorgde voor veel rumoer. Zij schoof aan bij het NPO-programma om het te hebben over de invloed van vitamine D op corona en mengde zich in de discussie rondom de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ze kreeg veel kritiek te verduren, maar ook veel mensen zijn onder de indruk van de fitnessgoeroe.

Donald Trump

In het programma ging het onder andere over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ook journalist en Amerika-liefhebber Rick Nieman zat aan tafel bij Op1. Als het aan hem ligt, hoeft Donald Trump begin november niet opnieuw worden gekozen als president van de United States. “We hebben vier jaar lang kunnen zien hoe hij alles overhoop heeft gegooid”, zegt hij.

Hierop deelde Fajah haar mening over Trump: “Hij heeft in ieder geval geen oorlog gevoerd. De goede dingen die hij heeft gedaan worden niet benoemd. Obama had natuurlijk een heel goed imago, maar die heeft wel acht jaar lang oorlog gevoerd. Dat heeft Donald Trump niet gedaan, die veroorzaakt zelfs vrede.”

Reactie Fajah

Deze uitspraak kwam Fajah op flink wat kritiek te staan. “Volgens Fajah Lourens is Trump geen oorlog begonnen. Nee, hij voert er een tegen zijn eigen volk”, tweette iemand.

Fajah schrijft in haar Instagram Stories dat zij vindt dat 'sommige media' te veel de negatieve kant hebben belicht. “Nu heb ik half Nederland over mij heen vanwege mijn feitelijk correct uitspraak dat Trump geen oorlog heeft gevoerd”, schrijft ze. “Trump is verre van perfect, maar wie is dat wel in de politiek? Of überhaupt in het leven?”

“Feit blijft dat hij het vredesverdrag tussen het Midden-Oosten en Israël heeft bewerkstelligd, de reform bill heeft ondertekend en dat hij is genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede”, gaat zij verder. “Hij heeft een groot aantal groepen teruggetrokken uit het Midden-Oosten. Dit zijn feiten en deze zal je nooit groot in de krant zien staan. Daar ging het mij gisteren om”, legt de brunette uit. “Waarom altijd eenzijdige verhalen delen?”

Steun

Om haar verhaal te versterken, deelt ze enkele positieve reacties die zij op Instagram heeft gekregen. “Goed gesproken, wat een verademing om een tegengeluid te horen”, schrijft iemand. “Complimenten naar jou Fajah. Ik vond dat je sterke en scherpe opmerkingen had over het immuunsysteem en je opmerking over Obama en Trump”, aldus een ander.

“Klopt, ik heb familie die in Afghanistan woont en zij zijn blij met Trump! Media willen alleen sensatie en negativiteit. Ieder die een andere mening heeft en met feiten komt, wordt afgemaakt en als complotdenker afgeschreven. Stay authentic”, klinkt het in haar inbox.

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook