‘Kijkers moeten afscheid nemen van Grey’s Anatomy’

Actrice Ellen Pompeo denkt dat het komende seizoen ook wel het laatste zou kunnen zijn.

Lees ook

Oh no: na vijftien jaar Grey’s Anatomy lijkt er toch echt een einde te komen aan de ziekenhuisserie. Dat maakte hoofdrolspeelster Ellen Pompeo deze week bekend.

Laatste jaar

“We weten niet wanneer de show echt stopt. Maar het zou zomaar eens dit jaar kunnen zijn”, vertelde Ellen Pompeo, die de rol van Meredith Grey vertolkt, deze week aan Variety. Het besluit ligt grotendeels in Ellens handen, want bedenker Shonda Rhimes verkondigde eerder al dat de show zou stoppen als ‘Meredith’ ook op zou stappen. Kijkers zullen daarom binnenkort afscheid moeten nemen van de populaire ziekenhuisshow.

“Het is geen makkelijke beslissing. We bieden veel mensen werk en we hebben een enorm platform. Daar ben ik dankbaar voor”, gaat Ellen verder. Gelukkig voor de fans is er nog een sprankje hoop: “Ik weet niet zeker of dit echt het laatste jaar is.” Fingers crossed!

Zeventien seizoenen

Grey’s Anatomy is sinds 2005 niet weg te denken van de televisie. In die vijftien jaar heeft de ziekenhuisserie een groot aantal trouwe fans weten te verzamelen die alle drama, relaties, noodsituaties en operaties in het Grey-Sloan Memorial Hospital op de voet volgen. In de VS begint op 12 november het zeventiende (!) seizoen van de serie, dat onder strenge coronamaatregelen gelukkig tóch nog opgenomen kon worden.

Coronacrisis

Mocht het nieuwe seizoen ook meteen het laatste worden, dan sluiten we in ieder geval met een knaller af, als we Ellen mogen geloven: “Ik ben heel, heel enthousiast over dit seizoen. Het wordt waarschijnlijk een van onze beste seizoenen ooit. En dat klinkt misschien nuts, maar het is echt zo.”

Een escape from reality zit er alleen niet in: ook in het nieuwe seizoen van Grey’s staat het coronavirus centraal. Volgens scenarioschrijver Krista Vernoff voelde het niet goed om de pandemie helemaal buiten beeld te laten: “Om als grootste medische serie het grootste medische verhaal van de eeuw te negeren, voelde niet verantwoord tegenover iedereen die in de ziekenzorg werkt”, vertelde ze eerder aan The Hollywood Reporter. Wanneer het zeventiende seizoen ook in Nederland te zien is, is nog niet bekend.

Bron: US Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook