doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Rachel Hazes haalt keihard uit naar haters

Rachel Hazes en andere BN'ers uit de kleren op Instagram

Met deze actie willen de BN'ers aandacht vragen voor het goede doel.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Rachel Hazes

BN’ers als Rachel Hazes, Tjitske Reidinga, Jörgen Raymann en Floortje Dessing laten weinig aan de verbeelding over op een kalender van stichting Breast Care Foundation. Daarmee willen ze aandacht vragen voor het herkennen van borstkanker.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

‘Ken je borsten’

Met de kalender hoopt stichting Breast Care Foundation mensen bewust te maken van de symptomen die bij borstkanker kunnen horen, zowel bij mannen als bij vrouwen. Meerdere bekende Nederlanders hebben zich achter deze actie geschaard.

Zo zien we onder andere Floortje Dessing, Jörgen Raymann, Rachel Hazes en Patricia van Haastrecht. Maar ook Yvon Jaspers, Freek Vonk, Karin Bloemen, Tjitske Reidinga en Fockeline Ouwerkerk schitteren op de kalender.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_middle_article');

Uit de kleren

Voor de foto’s zijn de BN’ers uit de kleren gegaan, maar verwacht geen naaktkalender. Plaatjes van citroenen zorgen ervoor dat de boel een beetje bedekt wordt. Het doel is in ieder geval duidelijk: wees je bewust van de symptomen.

Ambassadeur Floortje Dessing waarschuwt dat te veel mensen zich hier nog niet bewust van zijn: “Vaak hoor je alleen over het bekende knobbeltje in de borst als signaal van borstkanker. Dat er daarnaast nog 11 signalen zijn weet niet iedereen en dat is zo ontzettend belangrijk”, vertelt ze op de website van de stichting. “Dus dames en heren, ja, ook mannen kunnen borstkanker krijgen, ken je borsten, weet op welke signalen je moet letten en wacht niet met een klacht – ook niet in deze coronatijd.”

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');