Dít zijn de leukste lees-, kijk- en luistertips op een rij

Zo hoef je je de komende tijd absoluut niet te vervelen

Sinds feestjes en etentjes buiten de deur even niet mogelijk zijn, trekken we ons terug in huis. En wat is er nu fijner dan jezelf verwennen met een goed boek, een meeslepende film, heerlijke muziek of een spannende podcast. Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.

Lezen: Oogst (Sien Volders)

Niets is zo fijn als op de bank kruipen met een goed boek. Sien Volders schreef het boek Oogst. Een aangrijpend verhaal over moderne slavernij op Sicilië.

De Roemeense Alina vertrekt 4 met haar elfjarige zoon Lucian naar Sicilië om daar het geld te verdienen dat thuis zo hard nodig is. Alina kan aan de slag op een tomatenplantage waar ze werkt onder heftige omstandigheden. Lucian ontmoet al snel twee leeftijds- genootjes waarmee hij bevriend raakt. Ondanks hun verschillen vechten de jongens voor elkaar en tegen de wereld. Het boek is hier te koop voor 22,99 euro.

Luisteren: Maria Mena

Ruim vijf jaar duurde het voordat zangeres Maria Mena met een nieuw album komt. Maar nu is de Noorse zangeres terug en hoe. Ingetogen, eerlijk, kwetsbaar en soms ook verrassend grappig: op haar album They Never Leave Their Wives staan zeven tracks waarin ze vertelt waarom ze lange tijd the second wive was en hoe ze probeerde te dealen met het schuldgevoel. Of zoals ze zelf zingt: ‘What was wrong with me? Why didn’t I leave?’.

Kun jij wel een nieuwe portie muziek gebruiken in je leven? Je luistert de titelsong hieronder:

Lezen: Ik val niet, ik dans (Margot van Schayk)

Ontroerend en verpletterend mooi: dit autobiografische boek van Margot van Schayk. Als kind krijgt Margot voor het eerst kanker. Nu is de kanker voor de vierde keer terug en krijgt ze te horen dat er voor deze vorm geen behandeling meer mogelijk is en dat ze rekening moet houden met haar laatste dans.

Benieuwd? Je koopt het boek hier voor 20,99 euro.

Zien: HER Film Festival

Van 29 oktober tot en met 6 november 2020 kun je vanuit hun eigen woonkamer – geheel coronaproof – genieten van een selectie bijzondere films tijdens het allereerste HER Film Festival. De films zijn zorgvuldig gekozen door onder andere Cinetree en filmliefhebbers Monic Hendrickx (acteur), Gaite Jansen (acteur), Mandy Woelkens (journalist en presentator) en Barry Atsma (acteur en Simavi ambassadeur).

HER staat voor Health, Empowerment en Rights. In 2020 is duidelijker dan ooit dat we onze ogen niet mogen sluiten voor het structureel achterstellen van bepaalde groepen. De uitbraak van het coronavirus en klimaatverandering zorgen ervoor dat de positie van vrouwen en meisjes nog verder onder druk komt te staan. Het online filmplatform Cinetree sloeg hierom haar handen ineen met Simavi, een ontwikkelingsorganisatie die zich sinds 1925 inzet voor een gezond leven voor iedereen. De gehele collectie is gratis online te bekijken via deze link.

Zien: Buiten is het Feest

Toch zin om even de deur uit te gaan? De film Buiten is het Feest draait op dit moment in de bioscoop en is een heuse aanrader. De film maakt op een creatieve wijze seksueel misbruik bespreekbaar, zonder dat het te sensationeel wordt.

Na de plotselinge dood van haar zus neemt de succesvolle zangeres Sonne (Abbey Hoes) haar nichtje Lotte in huis. Niemand begrijpt waarom ze haar tournee daarvoor afzegt, maar al snel blijkt dat Sonne een groot en pijnlijk geheim uit het verleden met haar meedraagt. Als Lottes wettige vader (Eelco Smits) plotseling de voogdij over Lotte wil claimen leidt dit tot een rechtszaak en komt Sonnes verleden vol misbruik toch aan het licht.

Luisteren: De Showbizzmoord

Lange wandeling op de planning staan? Zet eens een podcast op. De Showbizzmoord is een meeslepende podcast waardoor je niet kunt stoppen met luisteren.

Sterren, drugs, prostitutie en macht: in de true crime podcastserie De Showbizzmoord onderzoeken journalisten Lammert de Bruin en Babs Assink de geruchtmakende moord op platenproducer Bart van der Laar in 1981. Van der Laar was een flamboyante 36-jarige man die in 1981 in zijn Hilversumse villa om het leven werd gebracht. De vermeende dader werd ten onrechte negen jaar lang vastgehouden. Wie is er echt verantwoordelijk voor de dood van Bart?

Je beluistert deze podcast via deze link of via Spotify.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws