Proosten maar: Echte Gooische Moeders is vanaf nú te zien op Videoland

Na 12 jaar keren de Echte Gooische Meisjes terug als heuse mommy's.

Lees ook

Yessss, na 12 jaar keren de Echte Gooische Meisjes terug als Echte Gooische Moeders. “Beter verwend dan verwaarloosd”, was een van de uitspraken uit de serie Echte Gooische Meisjes. Denken de – inmiddels – moeders hier nog steeds zo over?

Luxe en glamour

De Gooische dames zijn in de gloednieuwe serie nog net zo close als altijd. Ook de portie luxe en glamour is niet verdwenen uit het leven van de hysterische vriendinnengroep. Twaalf jaar later is er één ding wel duidelijk: geld maakt niet gelukkig, maar het is wel verdomd handig als je het hebt. Ook al moeten de vrouwen er intussen ook vaak zelf hard voor werken.

De Gooische moeders zorgen er in ieder geval voor dat het hun kroost, en zichzelf, aan niets ontbreekt. Ondanks dat krijgen de dames te maken met uitdagingen die iedere moeder op haar bordje krijgt. Alleen lossen ze het nét even iets anders op. Een elektrische bakfiets van 5000 euro, privé-zwemles in het verwarmde buitenbad van opa en oma en vliegen in een privévliegtuig: aan luxe ontbreekt het de dames niet.

Lach en een traan

Toch bestaat het leven van de dames niet alleen maar uit champagne en privévliegtuigen. Pauline wil dolgraag nog een kindje, maar raakt maar niet zwanger. Ondanks alle luxe en weelde mist Bo een zinvolle invulling van haar leven en Leslie worstelt met angsten en negatieve gedachtes na de geboorte van haar zoon. In de serie delen de Gooische moeders openhartig hun lief en leed en ontdekken ze dat geluk niet te koop is.

Wat we dan ook kunnen verwachten is een lach en een traan. Want naast het feit dat ze financieel gezien een zorgeloos leven leiden, krijgen ook deze moeders te maken met alle herkenbare aspecten van het moederschap. Want opeens is de glimlach van je zoon, een simpel spelletje met het gezin aan tafel of een uurtje absolute rust meer waard dan een Birkin bag of een nieuwe Range Rover.

De moeders

Enne, om je alvast een voorproefje te geven, zetten wij een korte samenvatting over de dames voor je op een rij.

Pauline, de vrouw die bekend staat om haar fantastische oneliners. En dat kenmerkt haar ook als volwassen Gooische moeder nog altijd. Kijken naar een pukkel die wordt uitgeknepen is als “kotsen en klaarkomen tegelijk”. Water drinken om die zwangerschapskilo's te verliezen? “Vroeger zei ik altijd: water, daar neuken de vissen in.” Ze is inmiddels getrouwd met hubby Harmen en heeft twee kinderen. Toch gaat haar leven niet helemaal over rozen, want het derde kindje laat wel heel lang op zich wachten.

Leslie, die haar leven in het Gooi verruilde voor Amsterdam – Zuid, of course –, heeft alles wat haar hartje begeert. Toch is de Gooische mom niet écht gelukkig. De bevalling was traumatisch en de zorg voor haar zoontje valt haar zwaar.

Kimberly, de Gooische dame die haar eigen beautysalon runt is head over heels verliefd op haar nieuwe vriend, die golfleraar is. Ze ging door een pittige tijd als alleenstaande moeder, maar heeft inmiddels haar zaakjes op orde. Om het weekend is zoontje Morris bij zijn vader, zodat Kimberly het weekend voor zichzelf heeft. Vriend Gerrit zorgt dan dat er heerlijk eten op tafel staat en schenkt een wijntje voor haar in. Ideaal.

Florine, die voor de liefde verhuisde naar Haarlem, is als laatste Gooische meisje nog geen moeder. Maar guess what, ze is in verwachting. Vol trots mag ze het eindelijk roepen: ze gaat met 'zwangerschapspensioen'. De komst van de kleine zorgt wel direct voor een groot dilemma: Florine moet haar kleedkamer met 150 jurken, 50 paar schoenen en 100 paar tassen gaan opofferen voor de babykamer. En dat doet pijn.

Bo, de Gooische moeder die het perfecte leven lijkt te hebben. Een knappe man, genoeg geld op de bankrekening, een stunning villa en drie bloedmooie kinderen. Oja, vergeet niet de Filipijnse nanny en elektrische bakfiets. “Het is de Rolls Royce onder de bakfietsen. Ik geneer me er wel een beetje voor, want hij kost net zoveel als een auto.” Ondanks dit nagenoeg perfecte leven, draagt de Gooische mommy een groot geheim met zich mee…

De Videoland-serie Echte Gooische Moeders is vanaf 4 november hier te zien op Videoland. Ga jij kijken?

Laatste nieuws

Zie ook