Feline over diabetes tijdens Love Island: ‘Ik lag soms nachten wakker’

De omstandigheden in de villa hadden een grote impact op Feline haar gezondheid.

Lees ook

Powervrouw Feline deed ondanks haar diabetes mee aan Love Island. Zonder dat de kijkers thuis het opmerkten, ging Feline op sommige dagen door een enorme rollercoaster. Aan Grazia vertelt ze er alles over.

“Altijd ziek”

De Islander is al een tijdje weer op Nederlandse bodem en heeft haar eigen leven weer opgepakt. Naar eigen zeggen is ze hier stiekem erg blij mee. “Ik ben wel weer heel erg blij dat ik thuis ben. M’n diabetes moet even terug in het gareel.”

Ondanks dat de kijkers thuis hier niet veel van meekregen, was het voor de Islander af en toe enorm pittig. “Als ik naar Love Island vertrek met mijn koffers, dan gaat ook mijn diabetes mee.”

“Met diabetes type 1 ben je eigenlijk altijd ziek. Ik ben eigenlijk 7 dagen in de week, 24 uur per dag, ziek. Door sommige omstandigheden wordt het meer een rollercoaster dan normaal. Alles heeft impact op diabetes, emoties, warmte, spanningen en slapen met allemaal verschillende mensen.”

Nachten wakker

We zagen de Islanders 's avonds netjes op tijd naar bed gaan, maar wat er middenin de nacht gebeurde, werd niet altijd uitgezonden. “Ik heb soms nachten wakker gelegen, en dat is in de villa toch anders dan thuis”, laat Feline weten.

Ondanks deze gebroken nachten, wil de Islander duidelijk maken dat je je door diabetes niet moet laten tegenhouden. Op haar eigen platform 'Life of Fel' laat ze dan ook regelmatig zien hoe zij omgaat met haar diabetes.”Ik wil laten zien dat je altijd het maximale uit het leven moet halen. Wat je belemmeringen ook mogen zijn. Voor mij is dat Diabetes, maar dat kan natuurlijk van alles zijn.”

Ook hangt er volgens Feline vaak een image rondom mensen die de ziekte hebben, namelijk dat ze er 24/7 als een patiënt bij lopen. Onzin natuurlijk. “Ik wil laten zien dat je van de buitenkant gewoon kunt stralen en er tip top uit kunt zien.”

Laatste nieuws

Zie ook