Oh no: United Wardrobe houdt op te bestaan

Het platform voor tweedehands fashion gaat binnenkort offline.

Lees ook

Ook weleens een tweedehands pareltje gescoord op United Wardrobe? Of juist een leuk zakcentje verdiend door een deel van je uitpuilende kledingkast daar te verkopen? Die tijd is voorbij, want het platform gaat binnenkort offline.

Vintage fashion

United Wardrobe is de laatste jaren uitgegroeid tot dé website voor tweedehandsmode. Kledingkast opgeruimd? Wie weet kun je er nog een leuk bedrag vangen door je kleding een tweede leven te gunnen. Jouw maat uitverkocht in de reguliere webshop? Misschien dat iemand datzelfde jurkje nog aanbiedt op UW. Tof bloesje gespot op Insta? Wellicht zet de influencer achter de foto het kledingstuk binnenkort te koop.

Net nu we met z’n allen lekker aan het online thrift shoppen zijn, trekt United Wardrobe de stekker eruit. Het platform is namelijk overgekocht door concurrent, Vinted.

Studenten start-up

In 2014 was United Wardrobe nog een start-up van drie studenten, inmiddels is het de verkoopplek voor vintage met meer dan 4 miljoen gebruikers. Influencers en BN’ers als Famke Louise, Monica Geuze, Xelly Cabau, Roxeanne Hazes en Eloise van Oranje hebben allemaal enthousiast gebruik gemaakt van de website.

Komt er nu helemaal een einde van dit succes? Gelukkig niet, want we kunnen gewoon tweedehands fashion op de kop blijven tikken. Leden van United Wardrobe kunnen deze week hun profiel en etalage overzetten naar Vinted.

Vinted

Vinted is nu ongeveer een jaar in Nederland te vinden, maar timmert hard aan de weg. Achter de vintage fashion website zit dan ook een grote ambitie: “Het [kopen van tweedehands kleding, red.] is een mindsetverandering die in de hele samenleving kan plaatsvinden. Daarom maken we ons klaar om Vinted verder te laten groeien. Het einddoel is een globaal bedrijf dat wereldwijd de mode-industrie verandert”, legt Nederlandse ceo Thomas Plantenga uit aan NOS.

Ook voor de (ver)kopers zelf levert het alleen maar voordelen op, aldus de website. Want: geen verkoopkosten meer, tijdelijk verzending voor maar 1 euro én een grotere fashion lovers community.

Overzichtelijk is het natuurlijk ook om straks alle second hand finds op één website te kunnen kopen en verkopen. Urenlang scrollen om de perfecte, betaalbare designer tas of vintage jurk te vinden? We’re here for it.

Bron: NOS | Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws

Zie ook