Aiii: mode-expert laat zich uit over Emily in Paris-outfits

De expert is niet zo onder de indruk van één bepaald accessoire.

Het is nog niet gedaan met de kritiek op de Netflix-hit Emily in Paris. Waar wij genoten van de prachtige straten in Parijs, de nodige dosis drama en de stylish outfits van Emily, had deze mode-expert een probleem met één bepaald accessoire.

Accessoire

“Er werden gewoon veel te veel riemen gebruikt”, zegt moderedacteur Dena Silver tegen PureWow. “Bijna elk vrouwelijk personage werd onnodig ingesnoerd met een stuk leer, terwijl ze er prima uit zou zien zonder zo’n riem.”

Op den duur kon je er je geld op inzetten dat hoofdpersonage Emily een ceintuur om haar middel zou dragen. Gehuld in een gele bandanaprint-jurk? Daar moet een zwarte riem bij om. Een prachtige zwarte strapless galajurk? Een riem maakt het af. En bij een off-shoulder bloemenjurkje? Een riem.

Andere personages

Ook de andere vrouwelijke personages bleven niet gespaard van een stuk leer rondom hun middel. Volgens Silver verpestte Emily’s chique – maar gemene – baas Sylvie een klassieke LBD met een patent ceinture voor een doodnormale kantoordag.

Ook bff Mindy maakte een vrolijk jurkje af met een brede fuchsia ceintuur voor een coffee date en Camilles moeder koos voor een op Hermès-geïnspireerde riem voor een dagje thuis op de wijngaard.

Gedateerd

Natuurlijk kun je met een riempje je middel mooi accentueren, maar enough is enough zegt Silver. “Het voelde meer alsof we in 2005 leefden, dan in het moderne 2020”, aldus de mode-expert. De styling van de show is door niemand minder dan Patricia Field gedaan – dé stylist van Sex and the City. Zo zagen Carrie Bradshaw en haar bff’s er altijd uit om door een ringetje te halen.

“Maar klik random een aflevering uit een van de laatste seizoenen van de iconische serie aan, en je ziet Samantha Jones een breed ceintuur dragen over een pak of Miranda Hobbes een geprint jurkje afmaken met een riem”, zegt Silver. Het is dus wel duidelijk dat stylist Patricia niet bang is om een outfit compleet te maken met een riem. De mode-expert stelt voor dat we er in het tweede seizoen een drankspelletje van maken: “Neem een shot als je een riem spot.”

Bron: PureWow | Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws