Bedenker Emily in Paris reageert op ophef

De serie kreeg onlangs veel kritiek over zich heen.

Lees ook

De Netflix-serie Emily in Paris is wereldwijd een enorme hit. Grote kans dat jij 'm ook in een dag al hebt uitgekeken. Echter viel de serie niet bij iedereen in de smaak. Sterker nog, de serie kreeg veel kritiek over zich heen. Bedenker Darren Star reageert nu op alle ophef.

Ophef

De ophef ontstond vooral omdat de serie volgens velen teveel Franse clichés zou bevatten.
De Fransen vinden dat de Amerikaanse serie Frankrijk en haar bewoners wel heel erg stereotypeert. In de serie zijn namelijk bijna alle Fransen verwaand.

Liefdesbrief

Daarnaast roken ze aan de lopende band sigaretten, hebben geen work ethic en zijn al-le-maal gemeen. Ze lopen nog net niet dag en nacht met een baguette in hun hand. “Geen cliché wordt gespaard, ook niet de meest wanhopige”, schreef een recensent van het Franse Première.

Bedenker Darren Star vertelt nu dat hij het niet zo heeft bedoeld. De show is volgens hem bedoeld als een “liefdesbrief aan Parijs” die door de ogen van Emily te zien is. “Het eerste dat ze ziet zijn de clichés omdat het vanuit haar oogpunt is gemaakt”, legt hij uit. “Ik wilde een show maken die die kant van Parijs liet zien”, aldus Darren.

Bron: HLN | Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws

Zie ook